Activiteit

Photonen zingt Duitse Romantiek in 'Denn das Schöne...'

zondag 19 november 2023 , 15:15 - 17:00 uur
Illustration

Photonen Vocaal Ensemble – bekend van de tv-serie KLEM - brengt een concert vol Duitse romantiek. Weltschmerz en lyriek, verdriet en troost. En pure schoonheid. Het a capella-programma Denn das Schöne… bevat adembenemende harmonieën in verfijnde koorcomposities van Brahms, Diepenbrock, Mendelssohn, Reger, Schubert en Schumann. Verder hoort u hedendaagse Estse werk- en wiegeliedjes van Tormis, die hij op volksmuziek baseerde. Dat resulteerde in een iets minder gepolijst geluid.

Ontregelende schoonheid
Het hoogtepunt van het concert is Die erste Elegie van Rautavaara. Op een tekst van Rilke schreef de Finse componist in 1993 dit imposante, introvert-expressieve werk. De stijl is romantisch, met elementen uit zijn vroegere twaalftoonsavontuur. De tekst overpeinst de aard en het wezen van de engel en daarmee ook van de mens. Het ware en 'schöne' van de engel overrompelt de mens.

Première
Verder Drei Gesänge van dirigent/componist Jeroen Spitteler op teksten van de Duitse dichters Goethe, Rilke en Mörike, waarbij het laatste Gesang Verborgenheit in première gaat.

Dirigent: Jeroen Spitteler

Zondag 19 november 2023 - 15.15 uur - Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3 (hoek Van der Helststraat/Van Ostadestraat), 1073 AE Amsterdam
 

Meer  info en kaartvoorverkoop op de website van het koor.
Let op de sluitingstijd van de online (voor)verkoop.
Ook kaartverkoop aan de zaal.

Prijzen zijn inclusief programmaboekje. Er is een pauze.
Dit programma wordt ook in Haarlem gezongen op zondagmiddag 5 november in de Waalse Kerk, Begijnhof 28, Haarlem.

Locatie
Oranjekerk
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Online voorverkoop € 17 (€ 14,50) Aan de zaal € 18,50 (€ 16) Kind t/m 12 jaar € 10 Het kortingstarief tussen haakjes betreft student, CJP, Amsterdamse Stadspas met groene stip, en Haarlempas.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Iedereen die in klassieke koorzang is geïnteresseerd. In principe voor alle leeftijden, maar voor jonge kinderen kan het lastig zijn langere tijd stil te luisteren. We denken dat het geschikt is vanaf een jaar of zes.
Documenten
Deel dit: