Nieuw op Hallo de Pijp

Bericht
Fleur Le Belle

Enquête participatie Frans Halsbuurt

Geplaatst op 15 april 2021, 10:55 uur , door Fleur Le Belle

Beste bewoners van de Frans Halsbuurt,

Wij zijn vier bestuurskunde studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar burgerparticipatie in de Frans Halsbuurt. Dit is een kwantitatief onderzoek. Dat betekent dat het onderzoek voor een groot deel berust op enquêteresultaten. De respons op de enquête is voor ons zeer waardevol, omdat wij hiermee de gemeente Amsterdam kunnen voorzien van een goed advies, om participatieprocessen te verbeteren. 

Daarom vra...

Te koop aangeboden
Jeannette Dekeukeleire

groeten van de bio boer

Voedsel & drank
geplaatst op 7 april 21, 11:01 uur, door ArtKitchen gallery
aanbieder bakkerij MAMA en artkitchen
Te koop aangeboden

Artkitchen heeftook biologische groeten, melkprodukten ,schapen kaas en nog veel meer.

Voorin de galerie zit sinds 16 maart2020 bakkerij MaMa. Het aanbod van mooie producten wordt steeds diverser, zo hebben we vlees op bestelling uit de keuken van het ongewenste dier, gans, eend rivierkreeft etc. of vis op vrijdag. alleen op bestelling. Vraag bestel lijsten aan bij : info@artkitchen.nl of bel naar 0622803829

Bericht
Gertrude van der Ven

Heineken gaat verbouwen

Geplaatst op 12 maart 2021, 17:27 uur , door Gertrude van der Ven

De Heineken Experience gaat vanaf de zomer flink verbouwen. Een grote nieuwe inpandige ontvangsthal moet een eind maken aan de welbekende wachtrijen buiten op de stoep. Maar ook verder in (en op) het pand wordt flink verbouwd; een bezoek aan de HEX ziet er straks heel anders uit.
Een paar jaar geleden wilde Heineken de chaotische taferelen op de stoep oplossen door een aparte uitgang te bouwen op het Heinekenplein. Dat leidde tot verzet in de buurt, waarna Heineken de plannen voor deze ‘hexit’ li...

Bericht
Frank van Dorp

100 jaar Van der Helstplein

Geplaatst op 12 maart 2021, 17:20 uur , door Frank van Dorp

OPROEP aan (oud) bewoners van het plein !
Voor de geplande tentoonstelling '100 JAAR VAN DER HELSTPLEIN' volgend jaar zou de organisatie graag in contact komen met (oud) bewoners van het plein.
Hebben jullie nog beeldmateriaal (foto's, filmpjes, reclame, kranten e.d.) of verhalen van vroeger over het plein?
Of wil je misschien meehelpen de tentoonstelling voor te bereiden?
stuur ons een mail.

 
 

Bericht
Rob Godfried

Vacature Pijpkrant

Geplaatst op 12 maart 2021, 13:49 uur , door Rob Godfried

Vacature!

Woon jij in De Pijp, voel je je verbonden met de wijk en heb je een passie voor schrijven? Dan is de redactie van De Pijpkrant op zoek naar jou! 

Als redacteur bij De Pijpkrant zal je artikelen schrijven over nieuwswaardige gebeurtenissen en bijzondere mensen in de buurt. Daarnaast is er ook ruimte om over sociaal-maatschappelijke thema’s te schrijven. Je wordt vrij gelaten om zelf onderwerpen te bedenken en deze uit te werken. Belangrijk hierbij is dat de inhoud betrekking heeft op De...

Bericht
Cecilia Petit

Activiteitenkalender 2021 Schone Pijp : zet het in je agenda!

Geplaatst op 27 februari 2021, 14:00 uur , door Cecilia Petit

ACTIVITEITENKALENDER Werkgroep De Schone Pijp

Werkgroep De Schone Pijp is een samenwerkingsverband van bewoners, ondernemers en de Gemeente met als doel de Pijp mooier en schoner te maken. Informatie over de acties: www.hallodepijp.nl of info@wijkcentrumdepijp.nl

Vergaderingen: Iedere 1e maandag van de maand van 18.00 - 19.30 uur vergadert werkgroep Schone Pijp. Informatie locatie schonepijp@gmail.com

Activiteiten:

Elke 1e zaterdag van de maand van 10.30 - 12.30 uur, de drijvende watertuinen B...

Nieuwe aangeboden dienst
Titia Van Grol

Buurtbewoners vervoeren die geen korte afstanden zelfstandig kunnen lopen.

geplaatst op 25 februari 21, 14:55 uur, door Stichting HeenenWeer
Vervoer

HeenenWeer is terug met ‘coronaproof’ auto

De buurtdienst brengt ouderen ook naar vaccinatie


Stichting HeenenWeer rijdt per 18 februari weer door de Pijp en de Rivierenbuurt met één ‘coronaproof’ autootje. De corona situatie dwong HeenenWeer tijdelijk te stoppen met het aanbieden van ritjes door de wijk voor bewoners die geen korte afstanden alleen kunnen lopen. Mia Bouwhuis en Titia van Grol, de oprichters van Stichting HeenenWeer zijn ontzettend blij dat ze de buurt weer in kunnen. “In onze au...

Bericht
Gertrude van der Ven

Groene Schuurtjes

Geplaatst op 11 februari 2021, 07:02 uur , door Groene Schuurtjes

Meld je nu aan voor een groen dak op je schuur of uitbouw!

Groene Schuurtjes is een buurtinitiatief voor meer groen in De Pijp. Bewoners kunnen heel eenvoudig en met forse korting hun bestaande schuur of uitbouw voorzien van een groen sedumdak en zo de binnentuinen in De Pijp vergroenen.

De deadline voor de eerste subsidie-aanvraag en bestelling van sedum daken is 1 maart, zodat we deze daken nog voor de zomer kunnen aanleggen. Wees er dus snel bij!

www.nmtzuid.nl/groene-schuurtjes

Bericht
Peter Jan Brouwer

Vogelhuisjes

Geplaatst op 18 december 2020, 13:47 uur , door Peter Jan Brouwer

De Biz Frans Hals heeft knusse vogelhuisjes gekocht voor verschillende vogelsoorten. Oa voor de boomkruiper. Die blieven dus een zij-ingang. 
Zondagmiddag a.s. worden we ze onder leiding van Peter Jan Brouwer en Arnold Gruppen opgehangen in de Frans Halsbuurt. Dan hebben de vogels ruim de tijd ze te inspecteren.
Dit verdiend navolging in de andere buurten van de Pijp

Bericht
Frank van Dorp

Help de mooiste markt van Mokum de lockdown door!

Geplaatst op 18 december 2020, 13:38 uur , door Frank van Dorp

Bestel vanaf nu direct bij je favoriete ondernemers van de Cuyp. De marktkooplui hebben de handen ineen geslagen en hebben een gezamenlijk platvorm opgericht om tijdens de lockdown toch hun klanten te kunnen blijven bedienen. Op deze manier blijft het toch mogelijk om de vertrouwde producten van de Cuyp in huis te halen. Kijk voor meer info op de website.

Bericht
Cecilia Petit

Wijkcentrum de Pijp gered!!!!

Geplaatst op 18 december 2020, 13:12 uur , door Cecilia Petit

Het lijkt rond: Wijkcentrum de Pijp is gered!! Formele stemming in de gemeenteraad is  bij het vaststellen van de begroting 2021, maar met een flinke meerderheid kan dat eigenlijk niet meer mis gaan. Ontzettend veel dank aan alle betrokken bewoners en ondernemers die ons steunen, samen zijn we het wijkcentrum!

Bericht
Frank van Dorp

Help het wijkcentrum over de streep!

Geplaatst op 13 november 2020, 12:32 uur , door Frank van Dorp

 
Dankzij alle activiteiten en oproepen is er aandacht voor het wijkcentrum in de politiek. Dank voor ieders hulp! Er zijn belangrijke stappen gezet, maar er is meer nodig om het wijkcentrum overeind te houden. De komende weken behandelt de gemeenteraad de begroting. Verschillende partijen willen het wijkcentrum steunen, maar andere hebben nog een zetje nodig. Belangrijk om een meerderheid in de raad te krijgen. Daarom verzoeken we iedereen de raad aan te schrijven met een (nieuw) bericht. Ga daa...

   Nieuw project   
Joanne Swaan

HET PLEIN

V
Geplaatst op 10 november 20, 15:03 uur

Buurttheaterproject 'HET PLEIN':
Op het H. de Keijserplein in de Pijp wordt door spelers uit de buurt een afgebakende plek gecreëerd die fungeert als vrijplaats. Je kunt deze vrijplaats, waar bij aanvang nog geen bestaande regels gelden, in en uit stappen. In onderling overleg bepalen de spelers hun regels en omgangsvormen voor deze afgekaderde plek. 
 Het project betreft een artistiek onderzoek van cultuurmakers; 8 ongedocumenteerde mensen en 8 andere buurtgenoten, onder leiding van een professio...

Nieuwe aangeboden dienst
Loes Klaassen

Vrijwilliger gezocht voor een ouderenontmoetingsplek!

geplaatst op 3 november 20, 10:57 uur, door Loes Klaassen
Eten & drinken, Activiteit/evenement , Maatschappelijke dienstverlening / participatie

De Huiskamer is een ontmoetingsplek in de buurt voor ouderen en andere kwetsbare burgers die zelfstandig wonen. Er worden (met inbreng van de bezoekers) activiteiten georganiseerd en een lunch of diner aangeboden.

Creëren van veilige en gezellige sfeer waarbinnen de deelnemers zich op hun gemak voelen en uitgedaagd worden mee te doen aan een programma dat in samenspraak met henzelf opgesteld wordt. Je werkt samen met andere vrijwilligers en een professional. Het gaat om een laagdrempelige voorzi...

Nieuwe aangeboden dienst
Basisschool De Springstok

een nieuwe voorschool voor kinderen uit de Pijp

geplaatst op 2 november 20, 15:25 uur, door Basisschool De Springstok
Basisschool, Maatschappelijke dienstverlening / participatie

VVE het Elfenbankje
Vanaf schooljaar 2020-2021 biedt basisschool de Springstok samen met het Elfenbankje een gecertificeerde voorschool aan voor kinderen vanaf 2,5 jaar. De voorschool is onderdeel van de vroeg- en voorschoolse educatie tussen deze twee partijen: een doorgaande leer- en ontwikkellijn voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. We zijn trots op onze samenwerking!

 

 

Onze visie:

Ieder kind binnen de VVE is autonoom, mag eigen keuzes maken, waarbij er ruimte is om individueel en/of samen te l...

Nieuwe aangeboden dienst
Jolanda  Hogenbirk

Ontstress wandelingen tijdens de week van de werkstress

geplaatst op 30 oktober 20, 11:32 uur, door Jolanda Hogenbirk
Yoga/meditatie/mindfullness, Wandelen, Coaching (persoonlijke ontwikkeling)

Van 16 t/m 20 november vindt de week van de werkstress plaats. 

Hoe zit het met jouw stresslevel op dit moment? Bij veel mensen is de werkstress behoorlijk gestegen door Covid-19. We werken opeens massaal thuis, de onzekerheid neemt toe en de werkloosheid stijgt. Hoe ga jij hiermee om?  Heb jij grip op de situatie? Of is het de hoogste tijd om de balans (weer) te vinden? Maar hoe vind je jouw balans weer?

Tijdens de week van de werkstress biedt MindWalker van maandag t/m donderdag ontstress wand...

Nieuwe aangeboden dienst
Oscar Vrij

Gemeente biedt watertests op lood in drinkwater

geplaatst op 15 oktober 20, 13:59 uur, door Oscar Vrij
Voorlichting & advies

Loden leidingen komen nog regelmatig voor, juist in oude buurten van voor 1945, juist veel bij particuliere verhuur. De gemeente amsterdam biedt nu een beperkt aantal watertests aan onder voorwaarden. Voor meer info zie: https://www.wooninfo.nl/nieuws/2020/10/loden-waterleiding-gratis-watertest-via-gemeente/

Bericht
Jeroen Overweel

Wijkcentrum de Pijp vecht voor bestaan

Geplaatst op 9 oktober 2020, 13:15 uur , door Jeroen Overweel


 
Deze week liet het stadsdeelbestuur weten dat het bezwaar tegen de beëindiging van subsidie voor Wijkcentrum De Pijp is afgewezen.

Het wijkcentrum dreigt hierdoor in januari 2021 te moeten sluiten.

Bewoners laten het hier niet bij zitten en pakken uit protest het voormalig pand van het wijkcentrum in. 

Bericht
Cecilia Petit

WERKGROEP DE SCHONE PIJP GAAT DE BUURT IN, KOM OOK LANGS!

Geplaatst op 5 oktober 2020, 18:22 uur , door Cecilia Petit

De vrijwilligers van de Werkgroep De Schone Pijp zijn sedert 2016 actief om de buurt schoon en netjes te maken en te houden. Vanaf 10 oktober tot 10 november zullen zij op 5 zaterdagen op 5 locaties in De Pijp, voorlichting geven over hun activiteiten en ook bewoners oproepen zich op te geven voor bijeenkomsten alsmede mee te doen aan diverse De Schone Pijp acties.


Ook zullen er op deze 5 zaterdagen mini workshops worden gegeven zoals een "Mini Buurtschouw" en een "Poest je Bakkie " of anders de...

Update
Diemer Roodenburg

Project-update bij Podium op Pleintjes

Geplaatst op 23 september 2020, 10:15 uur , door Diemer Roodenburg
Project volgens planning

Poëzie op Pleintjes 

gaat voor de derde (en laatste keer)
de buurt in

Zaterdag 26 september 2020

15 uur-  IJselplein waar we samen met de bewoners een burenfeest opluisteren

± 16:30 - Meerhuizenplein met een klein optreden voor omwonenden

± 18:00  - Tolbar de finale van het project met een herhaling van enkele hoogtepunten en een bijzonder optreden van de Turkse ud-bespeler Mehmet Polat (http://mehmetpolat.net/)

Je komt toch luisteren?
Of meedoen?

zie ook onze website: https://poezie-op- pleintjes...

   Nieuw project   
Barbara Wessel

Healing Light, projectkoor Kerstliederen

V
Geplaatst op 15 september 20, 22:44 uur

Een projectkoor voor ervaren zangers
Met dit projectkoor bereiden we een kerstconcert voor (uitvoering op vrijdagavond 11 december). We zingen liederen van hedendaagse componisten Jenkins, Gjeilo, MacMillan, maar ook oude muziek, zoals het prachtige O Magnum Mysterium van de Spaanse componist Vittoria. Ook Duitse, Russische, Hongaarse kerstmuziek komt voorbij, en als het enigszins mogelijk is leren we een Aramees Marialied. Kortom: een veelzijdig kerstconcert van deze tijd. Repetities op maandaga...

Meer nieuws