Project

Schoon, duurzaam en groene Tellegenbuurt

Geplaatst op 26 januari 2024, 12:42 uur
Illustration

Wij zijn op zoek naar bewoners uit de Tellegenbuurt die de wijk schoon, groen en duurzaam willen maken!

Vanuit Netwerk de Pijp coordineren wij de uitvoer van het buurtbudgetplan Schoon, Duurzaam en Groene Tellegenbuurt van Wijkcentrum de Pijp en werkgroep De Schone Pijp.

Het Plan

Sinds 2016 organiseren bewoners van werkgroep De Schone Pijp maandelijkse opruimacties in de wijk. We zouden meer effect genereren als iedere buurt in De Pijp zijn eigen opruimteam had.

Werkgroep De Schone Pijp wil (voor alle bewoners van de Tellegenbuurt) een team Schoon, Groen en Duurzaam in de Tellegenbuurt helpen oprichten en ondersteunen. 

We gaan voor een opgeruimde Tellegenbuurt en in de lente een groene Tellegenbuurt. Wat er precies zichtbaar wordt op het gebied van duurzaamheid hangt af van de ideeën van bewoners. 

Wij gaan voor complete cocreatie met lokale bewoners en ondernemers. Dat wil zeggen dat we op dit moment geen gedetailleerde invulling kunnen geven aan een plan van aanpak, maar dat we dit samen met bewoners zullen ontwikkelen.

Plannen kunnen bijvoorbeeld zijn geveltuinen, boomspiegeltuinen, containertuinen, doorgeefkastjes (boeken/kleding/voedsel), regentonnen, groene daken, zonnepanelen etc. Afhankelijk van de wensen van bewoners zoeken we de juiste partners en experts om e.e.a. te realiseren.

Toelichting

Heb je mooie plannen/ideeen en woon je in de Burgermeester Tellegenbuurt in De Pijp? Neem dan contact op met Tijn van Netwerk de Pijp via

mail: t.jans@wijkcentrumdepijp.nl

telefoon: 0630639932

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit: