Eva Fabius

Bewoner, Ondernemer, Professional, Scheidingscoach
Wie is Eva?

WELKOM! Ik ben Eva Fabius en ik woon sinds 2008 met mijn man en onze 2 dochters met heel veel plezier in de Pijp. We kwamen na twee buitenland avonturen in Mexico en Argentie terug en belandden in de Pijp, heerlijk vinden we het er. 


Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit in Groningen (RuG) en jarenlang als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp gewerkt – www.akj.nlJaren heb ik als vertrouwenspersoon in de jeugdhulp gewerkt (www.akj.nl), als vertrouwenspersoon ondersteunde ik clienten met informatie & advies of met het kenbaar maken van hun onvrede richting de instelling. 


Nu werk ik als zelfstandig coach in scheidingssituaties voor kinderen en ouder(s), samen of individueel (www.evafabius.nl).

Mijn werk en hobbies

Mijn praktijk is aan de Weteringschans, en daar ontvang ik ouders en kinderen die te maken hebben met een scheidingssituatie. 
Voor ouder(s) ben ik er als klankbord (samen of individueel). Ouders wordtelen vaak met vragen als: 'hoe vertellen we het de kinderen?", Wat is een goede omgangsregeling, passend bij deze leeftijd?", "Mijn kind wil niet meer naar vader/moeder, hoe ga ik hier mee om?", "Ik zoek een goede advocaat, mediator, financieel deskundige" etc. 


Ook spreek ik vaak kinderen, zo kan ik horen wat er in hun hoofd en hart omgaat. Ouders weten dit vaak niet of horen tegenstrijdige berixhten, vaak door loyaliteit. De verwarring maakt het onduidelijk op welke manier zij het beste rekening met hun kind kunnen houden. 


Het liefste kom ik zo vroeg mogelijk in beeld. Ik help ouder(s) dan bij het neerzetten van een tijdelijke basisstructuur, juist omdat dat wegvalt en structuur je wel overeind houdt, wat goed is om dagelijks te kunnen blijven functioneren; bijvoorbeeld op werk en als ouder.


Met de Methode Posotoef Scheiden, zet jij jezelf met een vastomlijnd plan in één keer goed op de rit. Zo kan jij of jullie zo zorgvuldig mogelijk het scheidingsproces afwikkelen. 


Jijzelf en je kind(eren) hebben daar een leven lang profijt van.
 

Mijn omgeving

De reuring, de gezellige cafeetjes en leuke winkeltjes vind ik heerlijk in de Pijp, het bruist. Ik zou graag de veiligheid verbeteren, soms merk ik dat ik mij wat minder fijn voel met mensen in de straat of in het park die onder invloed zijn. In onze straat dragen we zelf bij aan een FIJNE straat door BURENDAG en bloembollen planten met de straat en een fijne positieve groepsapp waar we elkaar allemaal, heel fijn, weten te vinden :-)