Organisatie

Natuur&Milieuteam Zuid

Non-profit

Samen werken aan een prettige groene leefomgeving, die duurzaam is ingericht. Dat is in het kort wat Natuur&Milieuteam Zuid met jou wil realiseren in Amsterdam Zuid. Als je ook een steentje wilt bijdragen aan een groenere buurt, kan dat op heel veel manieren. Natuur&Milieuteam Zuid ondersteunt jou daar graag bij.


Thema’s
Natuur&Milieuteam Zuid biedt advies en informatie, verbindt en ondersteunt in Amsterdam Zuid. Op verschillende thema’s zijn we actief: meer groen in de stad, beschermde soorten, duurzaam doen en eigen eten telen. Wij kunnen jou helpen als je bijvoorbeeld iets wilt weten of aanpakken.  • Is er een plek in de buurt waar ik met of zonder groene vingers aan de slag kan?

  • Wat er komt kijken bij de oprichting van een gezamenlijke buurttuin?

  • Wat kan ik doen om water te bergen in mijn tuin

  • Mag de huisbaas zomaar die gierzwaluwnesten onder de dakgoot weghalen?

  • Hoe kan ik in de stad composteren?

  • Hoe kan ik met de beplanting in mijn tuin of op mijn balkon de bijen helpen?

  • Mag die boom in de straat zomaar gekapt worden?

  • Hoe krijg ik mijn de buren enthousiast voor een geveltuin, een groene straatproject of gemeenschappelijke moestuin?

  • Waar vind ik mensen die weten hoe je dingen repareert in plaats van ze weg te gooien?


Ook als je iets wilt weten over beplanting van een plantsoen of moestuin, over hoe we samen een grotere biodiversiteit kunnen bewerkstelligen, over hergebruik of wateropvang, ben je bij Natuur&Milieuteam Zuid aan het goede adres.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten die wij organiseren? Meld je je dan aan voor de onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief onderaan de homepagina of kijk op onze agenda.


De organisatie
Natuur&Milieuteam Zuid is onderdeel van Wijkcentrum De Pijp en helpt bewoners in De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert om hun buurt te vergroenen. 


Het team is op de hoogte is van de (groen)situatie in jouw buurt.  Verder beschikken we over kennis van lokale regelgeving, beleid, subsidies, de historie en afspraken tussen gemeente, bedrijven en bewoners op natuur en milieugebied.  We weten de weg binnen het stadsdeel en kunnen jou met de juiste medewerkers in contact brengen, maar ook met externe deskundigen of andere vrijwilligers in de buurt. 


Het wijkcentrum, waar NMTzuid onder valt, heeft de ANBI status.Dat betekent dat we met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 een algemeen nut beogende instelling (ANBI) zijn. Vanaf nu zijn o.a. giften aan ons onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Illustration
 
Deel dit: