Organisatie

Elektrisch Deelrijden De Pijp

Netwerkorganisatie

Elektrisch Deelrijden De Pijp is een initiatief door en voor bewoners van de Hemony- en Willibrordusbuurt. Door aantrekkelijk en betaalbaar elektrisch deelvervoer beschikbaar te maken voor de buurt, zullen er minder parkeerplaatsen nodig zijn en ontstaat er meer ruimte in de buurt.


Op 24 augustus 2022 gaat het project gaat van start met 6 deelplekken verdeeld over de Hemony- en Willibrordusbuurt. Deze plekken bestaan uit een vaste parkeerplaats met laadpaal. Op de deelplekken komen gloednieuwe elektrische deelauto's van DIKS te staan. Bij twee deelplekken komt ook een deel-bakfiets van Cargoroo.


Voor iedere 5 parkeervergunningen die ingeleverd worden, zullen 4 parkeerplaatsen verdwijnen. Hierdoor zorgt het overstappen naar deelvervoer voor een verbetering van de openbare ruimte, zonder dat de parkeerduk verhoogd wordt. De gemeente zal ervoor zorgen dat de buurt meebeslist wat er met de vrijgekomen ruimte gebeurt. Dat kan bijvoorbeeld groen zijn, speelruimte voor kinderen, fietsparkeren... wat de buurt wil.


EDdePijp is een vereniging door en voor de buurt, zonder winstoogmerk. We vinden het belangrijk dat alle buurtbewoners zich hierbij kunnen aansluiten en kunnen profiteren van dit initiatief. Ook bewoners die nu geen auto bezitten, kunnen hiervan gebruik maken.


Waarom Elektrisch Deelrijden De Pijp?


- Duurzaam vervoer


- Kosten besparen


- Meer ruimte voor de buurt


- Samen met de buurt


- Rijden in moderne elektrische auto's


- Keuze uit verschillende auto's en ander deelvervoer


- Niet meer zoeken naar een parkeerplaats


- Luchkwaliteit


- Afname autoverkeer in de buurt


 


Voor meer informatie en lid worden, check www.elektrischdeelrijden.nl

Illustration
 
Deel dit: