organisatie

Werkgroep De Schone Pijp

Non-profit

-SAMEN WERKEN AAN EEN SCHONE PIJP-


 


WIE ZIJN WIJ?


Wegens de toename van zwerfafval in en rond de straten van de Pijp, zijn de bewoners en ondernemers samen opgestaan en in actie gekomen. Sinds 2016 zijn er al mooie samenwerkingen ontstaan tussen de vrijwilligers en de gemeente. Inmiddels rijden er meer straatvegers rond en zien we extra handhaving rondom de drukke straten van de Albert Cuyp.


 


Door onze ludieke acties weten we onze medebewoners op een positieve manier te attenderen op de eigen verantwoordelijkheid en proberen we samen met de gemeente en de ondernemers de straten zo schoon mogelijk te houden en vervuiling te voorkomen. 


 


WAT KAN JIJ DOEN?


Wellicht ken je ons van de gezamenlijke schoonmaakacties; het lokale recyclepunt, onze speciale City Bins en vuilniszakken of die leuke kunstgrasmatjes met nepbloemen rond de containers? Voor 2020 hebben we deze bewonersactiekalender gemaakt voor iedereen die ons wil helpen het afvalprobleem in de Pijp te verminderen.


 


‘Poets je Bakkie’


Elk kwartaal gaat er een groep vrijwilligers, gewapend met sop en spons, de straat op om de ondergrondse containers aan de buitenkant schoon te maken. De gemeente doet dit werk ook, maar helaas zijn de bakken snel weer vies en onhygiënisch. 


 


‘Broom Broom Bezem Actie’ 


Een groep vrijwilligers gaat bij ondernemers op bezoek met bezems onder de arm. Terwijl de stoep geveegd wordt, wordt met de ondernemers in gesprek gegaan over de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de stoep te vegen.


 


‘Word adoptant’


De Schone Pijp is altijd op zoek naar vrijwilligers die een ondergrondse container willen adopteren. We vragen je actief te letten op de container bij jou in de buurt, ons op de hoogte te houden wanneer hij vol is en 14 020 te bellen bij incidenten of hevige vervuiling. De behoefte ligt voornamelijk in de Zuid Pijp.


 


 
 


De Schone Pijp komt elke eerste maandag van de maand samen om de voortgang van onze acties te bespreken. Specifieke tijden van onze bewonersactiekalender worden nog bekend gemaakt via Facebook ‘Wijkcentrum de Pijp’ en hallodepijp.nl.


Help jij ons mee?


Graag tot snel,


Bewoners De Schone Pijp


 


 


 


 


 


 


 


 

Deel dit: