Bericht

RECREATIEVE FIETSGROEPEN

Geplaatst op 14 mei 2021, 17:32 uur

De recreatieve fietsgroepen zijn dit jaar weer van start gegaan. In de buitenlucht op de fiets is er voldoende ruimte om afstand te houden. Het was even wennen zonder een terras voor een koffiestop. Maar dat is sinds kort weer wel mogelijk. Natuurlijk kiezen we een terras met voldoende ruimte, vaak bij een boerderijwinkel. Het vertrekpunt voor alle groepen vanuit De Pijp is de Tweede van der Helststraat, naast de voetbalkooi bij het Sportcentrum De Pijp.

Op de vrijdag is er een 55-plusgroep. Wij vertrekken om 10.30 uur en zijn meestal weer terug tussen 14 en 15 uur. Op goede fietsen maken wij mooie tochtjes van zo'n 30-40km in een rustig tempo. Hierbij fietsen wij bij voorkeur over rustige wegen en fietspaden

De dinsdag is gereserveerd voor de 55-plussers die langer en verder willen fietsen. Daarom vertrekken we iets vroeger, namelijk om 10 uur en zijn we pas eind middag weer terug in Amsterdam. De gebruikelijke afstand is 65-75km. Wel met meerdere pauzes voor koffie, een broodje en andere versnaperingen.

De zondaggroep bestaat uit toerfietsers. In een hoger tempo, maar geen racewerk, worden er tochten gemaakt van 70-80km. Soms, met name bij erg mooi weer, ook langer. Het vertrek is om 11 uur vanaf de kooi.

Aanmelden kan bij Cok Oostveen via cokos@dds.nl. Voor meer informatie, ook groepen buiten De Pijp, kijk op www.fietsgroepen.nl.

Wie het fietsen in een groep niet zitten kan natuurlijk ook individueel op pad gaan. Dan is het altijd leuk om bij boerderijwinkels langs te gaan of koffie te drinken op een leuk terras. Een overzicht hiervan is ook te vinden op mijn website.

 

Deel dit: