Bericht

Help het wijkcentrum over de streep!

Geplaatst op 13 november 2020, 13:10 uur

 
Dankzij alle activiteiten en oproepen is er aandacht voor het wijkcentrum in de politiek. Dank voor ieders hulp! Er zijn belangrijke stappen gezet, maar er is meer nodig om het wijkcentrum overeind te houden. De komende weken behandelt de gemeenteraad de begroting. Verschillende partijen willen het wijkcentrum steunen, maar andere hebben nog een zetje nodig. Belangrijk om een meerderheid in de raad te krijgen. Daarom verzoeken we iedereen de raad aan te schrijven met een (nieuw) bericht. Ga daarvoor naar: https://nmtzuid.nl/2020/11/06/mail-aan-de-raadscommissies/

De afgelopen maanden is veel gebeurd. Daarmee is duidelijk gemaakt dat velen het wijkcentrum belangrijk vinden voor de wijk: Verbinder, inspirator en facilitator van initiatieven, en aanjager van de lokale democratie.
 Honderden bewoners schreven berichten aan de leden van de gemeenteraad
24 bewonersnetwerken in de Pijp roepen de raad op het wijkcentrum te redden
Het Parool publiceerde vier ingezonden brieven die oproepen tot steun voor het wijkcentrum https://www.wijkcentrumdepijp.nl/wie-zijn-wij/wijkcentrum-de-pijp/in-het-nieuws/

We organiseerden een drukbezochte manifestatie en leuke najaars Natuur & Milieumarkt met een serie boeiende ronde grasgesprekken
We gaven een noodeditie van De Pijp Krant uit
We pakten De Punt in de Gerard Doustraat in om aandacht te vragen
Samen met bewonersorganisaties uit andere delen van de stad zetten we de bundeling De Kracht van Mokum op
De oproep van dat netwerk om te zorgen dat belangrijke organisaties als het wijkcentrum overeind blijven, zeker nu in deze coronacrisis, was bespreekpunt in de commissie democratisering van de gemeente
We steunden de NOODKREET van een groot aantal bewonersorganisaties in de stad: zij willen een echte positie en budget voor onafhankelijke ondersteuning, met een pleidooi voor buurtplatformrecht. Het Parool schreef hierover.
De gemeenteraad is bezig met een motie over dit buurtplatformrecht. De nadere uitwerking vindt dan plaats in 2021. Nog een heel belangrijke reden om te zorgen dat Wijkcentrum de Pijp en Oude Stadt overeind blijven.
Een meerderheid in de Bestuurscommissie Zuid – die zelf niet kan beslissen – sprak in een ongevraagd advies steun uit aan het wijkcentrum.
Mooie ontwikkelingen, maar wat is er nu nodig? We vragen de gemeenteraad een bedrag uit te trekken zodat Wijkcentrum De Pijp in 2021 door kan met haar werk voor een mooie, schone, groene en leefbare Pijp en met haar kennis en ervaring een bijdrage kan leveren aan de uitwerking van de verdere betrokkenheid van actieve bewoners in de stad.
 
Help je ons? Stuur dan een (nieuw) bericht aan de commissies in de gemeenteraad. We hebben een nieuwe tekst opgesteld en die kan je zelf naar wens aanpassen of aanvullen.
(Link naar de oproep)

Hartelijke groet,
Team Wijkcentrum De Pijp

 

Deel dit: