Bericht

Frans Halsbuurt: Herinrichting met smalle stoepen?

Geplaatst op 26 juni 2020, 12:41 uur

De vrije loopruimte langs de woningen wordt volgens het voorlopig ontwerp Herinrichting Frans Halsbuurt, in alle straten stukken smaller dan nu. In de meeste straten is deze nu 2.10. In sommige straten wordt deze zelfs gehalveerd. In de (zoek de verschillen) plaatjes zie je de situaties in Jacob v Campen, Gerard Dou en Saenredam. De vrije loopruimte is telkens gemeten vanaf de 50cm vrije strook voor bankje of geveltuin. Toen deze onnodige versmalling door verschillende bewoners werd aangekaart zaterdag 20 juni tijdens video-de sessie van de Jacob v Campenstraat werd ons door Peter Ulle (ontwerper Gemeente Amsterdam) gezegd dat hij niet van plan is nog iets aan deze smalle loopruimtes te veranderen. Overigens vertelde hij ons ook dat de huidige stoepen gemeten van gevel tot en met stoeprand nu slechts 220 zijn. Zat hij er toch 40 cm naast want de stoepen incl geveltuin zijn toch echt 260 in de hele buurt. Desinformatie. Wat ons verteld wordt door ontwerper en projectgroep, klopt dus niet altijd. Best zorgelijk vind ik dat.

In het alternatieve plan (opgesteld door afd. R&Dvan de Gemeente Amsterdam) is de vrije loopruimte 230. De moeite waard, om meer info van makers van dit plan te vragen en dit plan ook serieus mee te nemen in het lopende inspraaktraject Herinrichting Frans Halsbuurt.


 

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Frank Gunning

vr 26 juni 2020 13:52
Dag Hilde,
als ik naar de ontwerpen kijk zie ik het plaatje dat jij hierboven laat zien eigenlijk niet terug, zeker niet dat het door de hele straat zo smal is. Op het smalste deel is het volgens hun tekening 1m80, en dat maar op een paar plekken. Ik denk overigens dat als je dat aankaart bij ze, dat ... lees meer