Bericht

Binnenplaats-optredens achter de Lutmastraat

Geplaatst op 15 mei 2020, 13:36 uur

In een van de binnenplaatsen achter de Lutmastraat in De Pijp zijn de laatste tijd optredens te horen van zangers en andere artiesten. Het zijn ‘Corona-optredens’ voor de bewoners van Kloek, wonen met zorg, op de Lutmastraat 183.

Onze bewoners met dementie kunnen nu geen bezoek ontvangen van hun familie, wat erg moeilijk is. Ook de activiteiten met vrijwilligers werden noodgedwongen afgelast. Gelukkig hebben de bewoners het onderling wel goed met elkaar en zetten de verzorgenden en verpleegkundigen al hun creativiteit in om de sfeer goed te houden en de bewoners niet alleen te verzorgen maar ook te verwennen.

Ave Maria

De reeks binnenplaatsconcerten werd eind maart geopend door de mezzosopraan Merel Huizinga, Amsterdammer van het jaar 2019.  Zij zong op de binnenplaats van de BSO Wereldkids, die onder Kloek is gevestigd, begeleid door violiste Evelien Graat. Onze bewoners konden vanaf het balkon van deze performance genieten en AT5 maakte tv-opnames. Daarin is ook te zien hoe onze meneer Overveld het Ave Maria zingt. Dat was een cadeautje terug voor Merel. Deze eerste muzikale voorstelling werd tot in de puntjes georganiseerd door Esther Versprille, dochter van een van onze bewoners, en Adrie Koppers, onze coördinator vrijwilligers in Amsterdam.

Geef mij maar Amsterdam...

Op 24 april verscheen aan de straatkant een draaiorgel en konden we meezingen bij het open raam 'Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan ..... "

Ranja met een rietje

Op 6 mei klonk op de binnenplaats 'Zij dronk ranja met een rietje, mijn Sophietje op een Amsterdams terras.. ' en was het een en al vrolijkheid dankzij Theatergroep Lydia uit Amsterdam. Bewoners, collega's en de buren hadden het prima naar hun zin.

Meezingers

Gisterenavond trad zangeres en zangcoach Loes Worms op voor onze bewoners. De bewoners reageerden enthousiast en konden dansen en meezingen met de bekende. veelal Nederlandstalige songs.

Voor bewoners en buren

De optredende artiesten melden zichzelf aan omdat ze in deze tijd graag iets willen doen voor bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen. Maar ook de buren verschijnen op hun balkon of dakterras of in de tuin. Gisteren dansten er een paar mee, anderen gingen er voor zitten, maakten foto’s, of luisterden even.

Meezingers of liever klassieke muziek?

Niet iedereen houdt van meezingers natuurlijk. Dat geldt ook voor een aantal bewoners. Volgende week zondag komt er weer klassieke muziek met Merel Huizinga. Zij kreeg naar aanleiding van haar eerste optreden bij Kloek en de uitzending op AT5 veel reacties en uitnodigingen om op te treden.

 

Illustration
 
Deel dit: