Locatie

Quellijncentrum Kinderopvang

Quellijnstraat 62, Amsterdam
We bieden de kinderen leuke activiteiten aan, zowel binnen als buiten:
We hebben dagelijks muziek op de groep
We doen ontwikkelingsgerichte activiteiten, gevuld met onderwerpen vanuit de maandelijkse thema-onderwerpen
We houden voorleesochtenden
We gaan veel naar buiten
Er is een grote speeltuin op 5 minuten afstand
Soorten kinderopvang
Dagopvang

Groepsindeling
2 babygroepen en 2 peutergroepen.
Er is voldoende ruimte tot uitbreiding .

Extra aandacht voor:
Sport & spel

Ons pand
Het pand waarin Kinderdagverblijf Partou Quellijnstraat zit, kent drie verdiepingen.
Het kindercentrum bestaat uit zeven stamgroepen, waarvan drie babygroepen op de begane grond, twee dreumesgroepen op de eerste verdieping en op de tweede verdieping twee peutergroepen. Er is een grote ruimte om buggy’s en bakfietsen te stallen. De stamgroepen zijn vernoemd naar de straatnamen in de buurt. Elk kind heeft één vaste stamgroep.
Partou Quellijnstraat is een vrij nieuw kindercentrum. Hierdoor heeft het een frisse, opgeruimde uitstraling. Al het meubilair en speelgoed is ook nieuw. Een knus hoekje is gedurende de dag toegankelijk voor kinderen. Veel afbeeldingen die bij ons binnen hangen zijn van recente activiteiten of hebben te maken met de kinderen in de groep, zoals recente foto’s. Het meeste materiaal dat in de groep hangt is door de kinderen zelf gemaakt.

Onze speelplaats
Onze kinderopvang beschikt over een aangrenzende buitenruimte met veel verschillende natuurlijke elementen. Kinderen kunnen lekker kliederen met water en zand. Er zijn een glijbaan, boomstammen en een tunnel om leuke fietsroutes te maken, er zijn hoogteverschillen en er is een groot krijtbord om buiten te tekenen. Er staat een schuur waarin we de buitenmaterialen bewaren.
De Pijp is een drukke buurt. Toch zijn er plekken die goed toegankelijk zijn voor kinderen. We maken wekelijks een uitstapje in de buurt, bijv. naar de grote speeltuin of het Sarphatipark.

Ons team
Ons team bestaat uit 10 pedagogisch medewerkers met een diversiteit aan achtergrond en opleiding. De opleidingen zijn MBO tot universitair.
Allen hebben ze hun eigen talenten die hier op het centrum naar voren komen.
Gedacht kan worden aan muziek, creativiteit, beweging en knutselen.

Openingstijden
Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7:30 tot 18:30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren
Partou aan de Quellijnstraat is een nieuw kinderdagverblijf dat midden in de Amsterdamse Pijp staat. De Albert Cuyp markt is hier 5 minuten vandaan.
We zijn goed toegankelijk met de fiets en lopend. Op het kinderdagverblijf hebben we een grote opslagruimte, zodat kinderwagens er makkelijk in passen. De kinderwagen kan er dus blijven staan.
Er is voldoende openbaar vervoer; tram 10, 24, 25 en 4 rijden hier in de buurt.


Illustration
 
Deel dit:
Quellijncentrum Kinderopvang op de kaart