Dit project is afgerond
Project

G250 Workshop Fietsparkeerlab Gerard Douplein, 1e van der Helststraat

Geplaatst op 19 mei 2016, 12:52 uur

Fietsparkeerlab G250 op 2 juni 2016

Gerard Douplein 2026. Hoe willen we dat dit plein er dan uitziet? Heeft de voetganger voorrang of de fietser? Staan er nog fietsen of is het leeg? En hoe is dit over 5 jaar, en over 1 jaar?

In deze workshop bespreken we oplossingsrichtingen voor het fietsparkeren op het Gerard Douplein en de Eerste van der Helststraat. We starten met scenario’s voor oplossingen over 10 jaar waarbij we even vrij van alle eventuele belemmeringen kunnen spreken. Daarna brengen we de discussie terug naar oplossingen voor de kortere termijn. Deze opzet hebben we toegepast bij de onlangs georganiseerde fietsparkeerlabs (11 en 12 mei) waarin we vanuit het perspectief van bewoners, bezoekers, ondernemers, handhavers en toezichthouder verschillende oplossingsscenario’s hebben bekeken en besproken. Deze twee labs leverden heel veel informatie en inzichten. In het fietsparkeerlab G250 geven we graag een indruk en zullen ook het gesprek voortzetten. Oplossingen die zijn ontstaan vanuit het perspectief van de verschillende eindgebruikers (de fietser, de voetganger, de bezoeker, de bewoner, de ondernemer etc) hebben een grote kans van slagen. Daar gaan we voor!  

 

Klaar
Documenten
Deel dit:
1 projectupdate

Frank van Dorp


Fietsparkeren In de hele Pijp is de fietsparkeerdruk hoog en op enkele locaties zijn de problemen zo groot dat er op korte termijn actie nodig is. In 2016 leggen we waar mogelijk nieuwe, vaste fietsparkeerplaatsen aan. Bovendien worden er pop-up fietsparkeerplekken aangelegd op locaties met veel hor... lees meer
0
Open de update in eigen pagina