Activiteit

Docu Onder het Maaiveld

dinsdag 21 maart 2023 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Onder het Maaiveld (83 min) 
Het roer moet om, zoveel is duidelijk. In het licht van de klimaatcrisis en opwarming zullen boeren, consumenten en voedselindustrie hun benadering van de landbouw en de producten die ze voortbrengt drastisch moeten veranderen.

Het is de ongelooflijke variatie in bacteriën, schimmels, wormen en andere microscopisch kleine organismen die de bodem gezond en vruchtbaar maakt. Onder het maaiveld laat zien hoe een vitale bodem essentieel is voor de verduurzaming van voedselproductie en ons helpt in de strijd tegen klimaatverandering.
Thema: de bodem

Programma:
19.00 uur inloop met culturele en muzikale omlijsting de trap op naar de filmzaal
19.30 uur intro en start film
21.00 uur nabeschouwing met gastexpert
21.30 uur nabespreken in de gezellige bar van OT301

Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van OT301 voorheen de filmacademie. Wil je zeker zijn van een plek reserveer er dan een via het formulier in ons agendabericht. Een plek kost €7,50 en de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken van b.v. de filmlicenties. Blijft er iets over dan gaat dat naar de volgende Moviemaand in november 2023.

Moviemaand maart wordt georganiseerd vanuit  het Stedelijk Groenpunt020, deze keer in culturele vrijplaats OT301 aan de Overtoom. Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden.

Locatie
OT301, Overtoom 301, Amsterdam
Kosten toelichting
€7,50 de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken van b.v. de filmlicenties.
Illustration
 
Deel dit: