Activiteit

60% Banaan door Monki Business & TENT in CC Amstel

zaterdag 11 maart 2023 , 20:30 uur
Illustration

Je kunt deze voorstelling bezoeken met de Stadspas-groene stip voor €2,50 per ticket. Bovendien mag je met deze actie iemand meenemen die geen Stadspas heeft. Jouw gast betaalt dan hetzelfde bedrag als jij. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.

In 60% Banaan geeft Benjamin Monki Kuitenbrouwer je een optimistische kijk op de mensheid in een gloednieuw format: een circusconference. Een energieke acrobatische lezing, waarin hij zijn vaardigheden gebruikt om het publiek te vertellen over de hoopvolle ontwikkelingen in de wereld.

Met behulp van gekleurde elastieken vormt hij een aantal meters hoge grafieken tussen een de palen. Met data over extreme armoede, oorlogsslachtoffers en - onder andere - bevolkingsgroei zwaait, klimt en slingert Professor Monki tussen zijn palen heen en weer om zijn punt te maken. Hij sleept ons mee in de overtuiging dat ons mensbeeld hoognodig aan verandering toe is.
 
OVER DE MAKER
Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Hij noemt zichzelf circusartiest en podiumkunstenaar. Hij maakt voorstellingen waarin hij circus inzet als bemiddeling tussen de dingen die hem dagelijks bezighouden. Op dit moment is dat bijvoorbeeld ons mensbeeld en de overtuiging dat die nodig aan verandering toe is.

Locatie
CC Amstel
Kosten toelichting
Stadspashouders-met-groene-stip betalen slechts €2,50 per ticket aan de kassa van CC Amstel (niet online). Reguliere prijs: €18,50. CJP/Student/Stadspas blauwe ruit €16,50.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar

Deel dit: