Activiteit

Begeleide wandeling door het Beatrixpark

zondag 16 oktober 2022 , 14:00 - 15:15 uur
Illustration

Op zondag 16 oktober 14.00 uur organiseert Soundtrackcity de luisterwandeling ‘Op expeditie naar de luisterhorizon’ door één van de mooiste parken van Amsterdam, het Beatrixpark. Het Beatrixpark heeft binnen een relatief klein oppervlak een bijzonder eigen en gevarieerd klanklandschap. Deze wandeling heeft tot doel de deelnemers bewust te maken van de auditieve ruimte van het park.

Renate Zentschnig, artistiek leider van Soundtrackcity zal de wandeling leiden waarin we op zoek gaan naar de zogenoemde geluidshorizon. Wat hoor je in het park? Hoe ‘ver’ kan je luisteren? Hoe wordt wat je hoort beïnvloed door de bomen en struikgewas in het park? Wat voor invloed heeft de aanwezigheid van de snelweg? Door middel van een aantal ‘luisteroefeningen’ gaan we dit mooie park bewandelen en ontdekken.

Bij de wandeling hoort een luistergids die ontwikkeld is in samenwerking met het kunstenaarscollectief BMBcon.De wandeling duurt ongeveer een uur en een kwartier. Het trefpunt is de brug bij de Cornelis Dopperkade.

Locatie
Het trefpunt is de brug bij de Cornelis Dopperkade.
Kosten toelichting
Kosten begeleide wandeling inclusief luistergids 'Beatrixpark' € 5,-

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Renate Zentschnig
- Eric Clous

Meld je aan
Deel dit: