Activiteit

Helpt u mee aan ons onderzoek om vallen te voorkomen?

maandag 19 september 2022 , 14:30 - 15:30 uur
Illustration

Doe mee aan een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam

In 2020 bezochten maar liefst 103 duizend ouderen een spoedeisende hulp vanwege letsel veroorzaakt door een val. “Gelukkig kun je de kans op een val verkleinen”, aldus onderzoeker Maaike van Gameren van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). “Meer bewegen en oefenen kan het evenwicht en de spierkracht van 65-plussers verbeteren.” In Nederland kunnen ouderen deelnemen aan het In Balans trainingsprogramma, maar er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar hoe deze training werkt. Daarom doen de VU, de Hogeschool van Amsterdam en VeiligheidNL onderzoek naar deze veelgebruikte training.


Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van vallen is belangrijk. Meer dan een derde van de volwassenen van 65 jaar of ouder valt minstens één keer per jaar. De kans is groot dat iemand daarbij gewond raakt. Dit maakt vallen en valverwondingen een groot probleem. Een trainingsprogramma kan de kans op vallen en verwondingen kleiner maken.

Doe mee!

De VU is op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder. Deelname is gratis. In het onderzoek wordt de speciale training ‘In Balans’ onderzocht en wordt er gekeken of deze training goed werkt. Meedoen aan het onderzoek is belangrijk om de kans op vallen en verwondingen kleiner te maken. Voor uzelf en voor anderen.


Start onderzoek: september 2022
 

Als u deelneemt aan het onderzoek, krijgt u testen om te kijken hoe fit u bent. De helft van de deelnemers krijgt de training In Balans met beweegoefeningen. De andere helft krijgt advies over bewegen. Het onderzoek zal in september 2022 starten en vindt plaats op 2 locaties in Amsterdam: bij Buurtcentrum De Coenen en bij de Vrije Universiteit van Amsterdam.


Vragen

Bent u geïnteresseerd om mee te doen of heeft u nog vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Maaike van Gameren, m.van.gameren@vu.nl of 020-5985627.

Kijk voor meer informatie op https://vu.nl/nl/over-de-vu/meer-over/in-balans

 

Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep 
65 jaar of ouder

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Rupino Griffioen / Zorgweetjes.com
- Willy Blom

Meld je aan
Deel dit: