Activiteit

Ambachtelijke bedrijven De Pijp uit door huurverhoging

dinsdag 9 juli 2019 , 17:30 uur

Van oudsher zijn er veel ambachtslieden gevestigd in De Pijp. Ze voedden gedurende meer dan honderd jaar met hun aanwezigheid de levendige en creatieve sfeer in de buurt. Ook nu nog is het percentage ambachtelijke bedrijven in De Pijp hoger dan elders in Amsterdam. Echter door de stijgende populariteit van de buurt kunnen vastgoedverhuurders steeds hogere huren vragen voor bedrijfsruimtes. Veel ambachtslieden hebben de laatste jaren door huurverhoging hun werkplaats in De Pijp moeten verlaten. Nu is Stadshout op de 2e Jan van der Heijdenstaat aan de beurt. Het duurzame bedrijf dat met de hand meubels en allerhande mooie gebruiksartikelen maakt van het hout van gekapte Amsterdamse bomen, al 30 jaar gevestigd op dit adres, krijgt een huurverhoging van 350%. Dat is natuurlijk onmogelijk op te brengen. Als het zo doorgaat blijft er geen ambachtelijk bedrijf meer over in de buurt en wat er vaak voor in de plaats komt zijn ketenwinkels en fastfoodrestaurants.

Vind jij ook dat de werkplaatsen en winkels met ambachtelijke bedrijvigheid en dus ook de winkel/werkplaats van Stadshout niet mag verdwijnen uit de buurt? Dat dergelijke bedrijven belangrijk zijn voor de sociale cohesie en de diversiteit? Dat de gemeente maatregelen zou moeten nemen om de huren voor ambachtelijke bedrijven betaalbaar te houden? Kom dan ook!

Op dinsdag 9 juli a.s. om 17.30 organiseren we samen met Bewoners van De Pijp en andere ondernemers een aktie om dit probleem onder de aandacht te brengen. We komen samen voor de werkplaats van Stadshout, 2e Jan van der Heijdenstraat 71. Neem broodplank en pollepel of andere hand gereedschappen mee om ambachtelijke geluiden te laten horen. 

Ambachten Made in De Pijp

Locatie
Stadshout
Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Frans Hempen

ma 8 juli 2019 08:28
De eigenaar zal hoe dan ook een nieuw ambachtelijk bedrijf als huurder moeten zoeken om te voldoen aan het bestemmingsplan de Pijp 2018:

'Daar waar een ambachtelijk bedrijf aanwezig is, wordt een minder flexibele bestemming toegekend aan de betreffende bebouwing. Het is wel altijd mogelijk om nieuwe a... lees meer

Frans Hempen

ma 8 juli 2019 08:31
Onderzoek of het zin heeft om naar de rechter om de huurverhoging aan te vechten.
Kijk ook op:
https://www.mkbservicedesk.nl/897/mag-mijn-verhuurder-huur-bedrijfsruimte.htm
en op
https://www.mkbservicedesk.nl/71/bedrijfsruimte-overige-bedrijfsruimte.htm

Succes.