Activiteit

Expositie 'Hartslag der aarde', 8 t/m 28 juni

za 8 jun 2019 - vr 28 jun 2019 , 10:00 - 21:30 uur

Fundación Artistas Visuales de Chile, Casa Migrante & Stichting Wereldartiesten 


hebben de eer u uit te nodigen voor de openingscocktails van de expositie:
 HARTSLAG DER AARDE (Pulso Terrestre) 


Zaterdag 8 juni om 16.00 uur, in de galerie-bibliotheek, Van Ostadestraat 268 Amsterdam
 


Deze multidisciplinaire expositie zal beeldend werk presenteren van vier Chileense artiesten. Omar Gatica (schilderijen en tekeningen), Yto Aranda (mixed-media), Andres Aliaga (schilderijen en etsen) en Rosario Huidobro (schilderijen) tonen een diversiteit aan visuele taal over het gemeenschappelijke thema Hartslag der Aarde. 
 


Ñuke Mapu in Mapudungún, Pacha Mama in Quechua, Madre Tierra in het Spaans. Moeder Aarde is de naam die we gebruiken om te verwijzen naar de plaats die ons bestaan beschermt, schuilhoudt, voedt en toestaat. De aarde is een organisme met onderling verbonden en onderling afhankelijke verbindingen. Wij, de mensen die met onze honderdduizenden soorten dit organisme bewonen, zijn in staat het moment van onze geschiedenis te begrijpen en door aandacht en zorg verantwoordelijkheid te dragen voor deze woonplaats. De reden waarom de kunstenaars ons samenbrengen is om ons te doen voelen en na te laten denken over de hartslag van de planeet. In diepe verbinding met de natuur verbeelden zij het belang en de waarde van al het aardse leven. Stop en luister naar de puls van de essentiële en oneindige ritmes waaraan we zijn onderworpen. 


We weten dat er een milieuprobleem is dat grenzen overstijgt. Essentieel is om situaties van reflectie en dialoog tot stand te brengen, aangemoedigd door de liefde voor onze omgeving en haar toekomst.


Pulso Terrestre (hartslag der aarde) is onderdeel van een uitwisselingsprogramma met vier Chileense beeldend kunstenaars, georganiseerd door Stichting Wereldartiesten in samenwerking met de Chileense stichting voor beeldend kunstenaars Fundación Artistas Visuales de Chile. U bent ook van harte uitgenodigd bij andere evenementen zoals onze workshop-dag en kunstactie Altar Gratitud (altaar dankbaarheid) in o.a. Amersfoort. Geef je op via wereldartiesten@gmail.com . 


Meer informatie over de deelnemende kunstenaars vindt u in de volgende pagina’s: 


http://artistasvisualesdechile.cl/artes-electronicas/isabel-yto-aranda/


http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/rosario-dominguez/


http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/omar-gatica/


http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/andres-aliaga-lewis/


Op onderstaande websites vindt u meer informatie over eerdere en toekomstige projecten van de Nederlandse en de Chileense stichting: 

www.wereldartiesten.nl 

www.fundacionartistasvisualesdechile.cl 


Dit project is bewerkstelligd met financiering van het Chileense ministerie van buitenlandse zaken en de gemeente Amersfoort en is ontwikkeld in samenwerking met diverse partner organisaties.

Locatie
Casa Migrante
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 8 juni 2019. Beëindigd vr 28 juni 2019
Illustration
 
Deel dit: