Activiteit

Informatieavond Huurverhoging

woensdag 22 mei 2019 , 19:45 - 22:00 uur

De kans is groot dat u als huurder van uw verhurder een brief heeft gekregen over de huurverhoging per 1 juli aanstaande. Ook dit jaar mag de huur meer stijgen dan de inflatie. Goed nieuws is dat corperaties in veel gevallen een lagere huurverhoging zullen vragen.

Wist u dat de huurverhoging (juridisch gezien) een voorstel is en dat u de huurverhoging niet altijd hoeft te accepteren? U kunt er bezwaar tegen maken. Onderhoudsgebreken kunnen bijvoorbeeld een reden zijn om bezwaar te maken, net als fouten in het voorstel. Is uw inkomen sinds 2017 gedaald, dan kan soms een deel van de extra huurverhoging uit voorgande jaren worden terugedraaid.

Informatieavond

Voor de huurders in Stadsdeel Zuid organiseert de Huurdersvereniging de Pijp samen met Huurdersbelang Zuid een informatieavond over de huurverhoging. Daar zal Oscar Vrij (coordinator !Woonteam Zuid) uitleggen hoe u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging. Ook andere vragen over huurverhoging kunt u die avond stellen. Bestuurders van beide huurdersverenigingen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

 

 

 

Locatie
Huize Lydia
Illustration
 
Deel dit: