Activiteit

Het Groen Gemaal

elke Dinsdag, Woensdag, Donderdag , 13:00 - 16:00 uur

Is een vrijwilligersproject van Wijkcentrum De Pijp en gevestigd in het oude gemaal bij de westelijke ingang, tegenover de kinderspeelplaats. Het vrijwilligersproject bestaat sinds 2001 en is sindsdien uitgegroeid van plantenruilplek tot een plek waar groen, duurzaamheid, diversiteit en hergebruik op de voorgrond staat. Buurtbewoners kunnen planten, stekken en zaden uit hun tuin of geveltuin komen kopen, ruilen of weggeven. Verder kunnen zij er  er terecht voor hulp of advies rondom (gevel)tuin en balkon. Zij helpen tenslotte mee om de straten van De Pijp mooier te maken.

De vrijwilligers zorgen ervoor het Gemaal elke middag ( di t/m vrij ) open te kunnen stellen voor buurtbewoners maar ook voor iedereen daarbuiten. Ouderen en mensen met een handicap in de Pijp kunnen een beroep doen op vrijwilligers bij onderhoud van hun tuin. Er zijn meerdere voorbeeld(gevel)tuinen aangelegd en zijn er diverse pallet-tuintjes opgehangen .Verder is er een varenhoek, maken we zelf compost en onze eigen potgrond, hebben we een wormencompostbak en worden er bijen gehouden. Er is een verticale tuin en ook een watertuin. Kortom er valt genoeg te zien om als inspiratie te dienen voor uw eigen (gevel)tuin.


Vrijwilligers van het GG onderhouden een drietal locaties in het park en verzorgen ook de plantsoenen rondom het gebouwtje. 

Waarvoor kunt u bij het Groen Gemaal terecht?

Voor het brengen, ruilen en halen van planten, zaden en stekjes.
Voor hulp en advies bij beplanten en snoeien van geveltuinen.
Informatie over tuinieren en composteren.
Informatie over gierzwaluwen en mussen en het ophangen van nestkasten.
Informatie over vogel en/of bijenvriendelijke aanplant.
Informatie over ecologisch tuinieren.
Inspirerende praktijkvoorbeelden.


U kunt zich aanmelden als vrijwilliger voor het Groen Gemaal of als u wilt meehelpen bij het medebeheer van het Sarphatipark.
Openingstijden Groen Gemaal
Er kunnen mogelijk (tijdelijke) wijzigingen zijn.
Voor hulp en advies bij het (gevel)tuinonderhoud kan telefonisch en afspraak worden gemaakt op tel. (020)664 13 50. Als het antwoordapparaat aanstaat kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten en wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld. Of u kunt mailen naar groengemaal@wijkcentrumdepijp.nl

Het Groen Gemaal bevindt zich in het Sarphatipark bij de ingang tegenover de 1e Jan van der Heijdenstraat.

Het Groen Gemaalproject is een activiteit van Wijkcentrum de Pijp,tijdelijk Huis van de Wijk, 2e Van der Helststraat hoek Lutmastraat, tel 400 45 03. 

 


Gestart op vr 1 januari 2021. Beëindigd do 31 maart 2022
Illustration
 
Deel dit: