Activiteit

Festival de Pijp

zondag 4 juni 2017 , 14:00 - 22:00 uur


Na drie jaar afwezigheid keert Festival de Pijp op veler verzoek terug om nog een keer de Pijp het festival te geven waar het recht op heeft. Net als voorgaande jaren weer op Eerste Pinksterdag, zondag 4 juni, dus maandag lekker vrij en alle kans om volop te genieten van alle optredens. Het festival heeft inmiddels een bijzondere plek in het hart van een heleboel mensen, binnen en buiten de Pijp, en is eigenlijk niet meer weg te denken uit de Pijp. Daarom zijn wij extra trots dat na drie jaar afwezigheid het weer gelukt is om, samen met alle buurt bewoners en ondernemers, ook dit jaar weer een feest voor en door de mooiste buurt van Amsterdam te organiseren en natuurlijk is iedereen die de Pijp een warm hart toedraagt van harte welkom. We hebben dit jaar weer een fantastisch programma neergezet en door alle gulle bijdragen van buurtbewoners en ondernemers en het feit at alle artiesten belangeloos optreden is het festival weer gratis toegankelijk!

Ook dit jaar treden alle artiesten weer belangeloos op en kunnen jullie genieten van onze vaste krachten Mick Harren, Patrick Verheij en Carola Kraai maar we hebben ook een geweldige cover band vast weten te leggen en we weten zeker dat “The Abcowboys” voor veel spektakel gaan zorgen.

Mick Harren drukt al meer dan 25 jaar zijn stempel op het Nederlandse muzieklandschap. De Amsterdammer, die lange tijd in de Pijp heeft gewoond, kwam voor het eerst de Top 40 binnenstormen met Engelstalige singles, maar schakelde korte tijd later over naar Nederlandstalige hits. Zoals de Neil Diamond-vertaling ‘Sweet Caroline’, maar ook ‘Ajax Is Mijn Kampioen’, dat nog steeds bij elke thuiswedstrijd van Ajax uit volle borst wordt meegezongen door duizenden supporters. Wij zijn trots dat Mick alweer voor de vijfde keer bij ons op het podium staat, hij is daarmee met recht de ambassadeur van het festival.

Café Jeffrey’s 20 jaar
Op 14 april heeft Café Jeffrey’s haar 20 jarig bestaan op bescheiden wijze gevierd en aangezien dit café ook het kloppend hart van Festival de Pijp is staat de editie van dit jaar ook een beetje in het teken van 2 decennia het gezelligst buurt café van de Pijp.

 

 
 
Alles weergeven
Berichten

Locatie
standbeeld André hazes
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: