Deze vraag is ingevuld
Vacature/hulpvraag

Adviseur natuur & milieu

Geplaatst op 3 februari 2023, 20:55 uur
Illustration

Natuur&Milieuteam Zuid zoekt op korte termijn een Adviseur
Een functie voor minimaal een jaar en ca 24 uur per week in overleg flexibel in te delen.

Wie komt ons team versterken het komende jaar? Of liefst nog langer?
Natuur&Milieuteam Zuid helpt bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuid, die hun vaak versteende leefomgeving groener en duurzamer willen maken.
Ons team is sinds 24 jaar werkzaam in de wijken De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert.
Wij gebruiken onze kennis en groennetwerk om bestaande initiatieven te ondersteunen, behoeftes in de buurt te signaleren en dit samen met bewoners om te zetten in nieuwe initiatieven. Onze thema’s zijn stadslandbouw, beheer van groen door bewoners, vergroten van biodiversiteit, soortbescherming, regenwaterberging en duurzaamheid. Om kennis te vergroten bij Amsterdammers organiseren we afwisselend workshops, lezingen, filmavonden, netwerkbijeenkomsten en andere evenementen.

Wat ga je doen als teamlid?

 • Als zelfstandig werkend teamlid ga samen met je collega’s de stad vergroenen en verduurzamen
 • Bestaande bewonersinitiatieven ondersteunen en nieuwe bewonersinitiatieven helpen opstarten en uitvoeren.
 • Zelf projecten opstarten en uitvoeren op het gebied van stadsgroen, soortbescherming, waterberging, verduurzaming en stadslandbouw.
 • Organiseren van de groene (online) events, workshops, lezingen en cursussen.
 • Samenwerken met Stadsdeel Zuid, GroenPunt020, GroeneBuurten en onze andere samenwerkingspartners
 • Vraagbaak voor Amsterdammers op ons kennisgebied.

Welke capaciteiten zoeken wij voor ons team?

 • Kennis en ervaring in het begeleiden van (groene) bewonersinitiatieven. Het initiatief ligt bij mensen uit de wijken. Jij maakt dat mede mogelijk. Deze bottom-up aanpak kenmerkt onze werkwijze.
 • Kennis van, ervaring met en passie voor biodiversiteit, ecosystemen en andere natuur & milieu thema’s. Kennis van planten, dieren en biodiversiteit is een pré.
 • Communicatief vaardig. Je kunt omgaan met allerlei soorten mensen en groepen.
 • Goed kunnen organiseren en improviseren.
 • Samenwerken met bewoners en overheid inzake procedures, wetgeving, dromen en praktijk.
 • Media kun je goed inzetten voor publiciteit en werving, de uitvoering van je werk en de ondersteuning van de bewonersinitiatieven. We doelen zowel op sociale media als op onze website, blog, nieuwsbrief en externe kanalen. (WordPress, Mailchimp, Mollie, Slack en social media zoals Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn en Whatsapp)
 • Je woont in Amsterdam en je bent flexibel in je tijd indeling (regelmatig ’s avonds en in het weekend). Thuis werken kan via een VPNverbinding.

Belangstelling?
Voor meer informatie over Natuur&Milieuteam Zuid en/of over de functie kun je contact opnemen met Lilian Voshaar Lilian@NMTzuid.nl  06 20 539 534. Een motivatie en CV kun je mailen naar: sollicitaties@wijkcentrumdepijp.nl. In de procedure maken we gebruik van je referenties.

Organisatie
Natuur&Milieuteam Zuid
contactpersoon
Lilian Voshaar
Ingangsdatum
Op korte termijn
herhalend
Elke week
Beloning
Ons aanbod voor deze functie
Ons team is onderdeel van Stichting Wijkcentrum De Pijp: een kleine, maar actieve, creatieve en ‘eigen’ wijze organisatie met meer dan 50 jaar ervaring in bewonersparticipatie. Ons kantoor is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw in De Pijp vlakbij de Noord-Zuidlijn en ander OV.
Wijkcentrum De Pijp biedt een uitdagende, afwisselende en veelzijdige functie in Amsterdam Zuid met arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt in schaal 8 (minimaal 2.836,- maximaal 3.500,- bij een voltijds dienstverband).
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon