Vacature/hulpvraag

Wie komt ons team tijdelijk versterken?

Geplaatst op 6 december 2021, 18:59 uur
Illustration

Wie komt ons team versterken de komende maanden? Of liefst nog langer? Ben je geïnteresseerd lees dan verder of jij degene bent die we zoeken. Bellen voor meer informatie kan natuurlijk altijd.

Natuur&Milieuteam Zuid zoekt op korte termijn

Adviseur Natuur&Milieu
Tijdelijke functie voor 4 maanden (met mogelijkheid tot verlenging) 

Wie zijn wij?

Natuur&Milieuteam Zuid is er voor bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuid, die hun versteende leefomgeving groen, Rainproof en duurzaam willen maken. Ons team is werkzaam in de wijken De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert. Wij gebruiken onze kennis en netwerk van stadsnatuur om bestaande initiatieven te ondersteunen, behoeftes in de buurt te signaleren en dit samen met bewoners om te zetten in nieuwe initiatieven. Denk daarbij aan stadslandbouw, beheer van groen door bewoners, vergroten van biodiversiteit, soortbescherming, regenwaterberging en duurzaamheid.

Je taken:

 • Bestaande en nieuwe bewonersinitiatieven ondersteunen.
 • Ondersteunen van diverse groene acties op het gebied van stadsgroen naar realisatie.
 • Meehelpen met het organiseren van de diverse groen (online) events, workshops, lezingen en cursussen van NMTzuid.

 
Wie ben jij?

 • Je hebt kennis en ervaring in het begeleiden van (groene) vrijwilligersprojecten.
 • Je kunt goed organiseren en improviseren.
 • Je kunt uit de voeten met het krachtenveld tussen overheid en bewoners: tussen procedures, wetgeving, idealen en praktijk.
 • Je snapt dat het initiatief bij mensen uit de wijk ligt en dat jij die mede mogelijk maakt. Deze bottom-up aanpak kenmerkt onze werkwijze.
 • Je hebt kennis van, ervaring met en passie voor biodiversiteit en andere natuur & milieu thema’s.
 • Je weet (digitale) media goed in te zetten voor de uitvoering van je werk en de ondersteuning van de bewonersinitiatieven. We doelen zowel op sociale media als op onze wordpress website, blog, mailchimp nieuwsbrief en externe kanalen.
 • je bent communicatief vaardig.
 • Je woont in Amsterdam en je kunt variabel je tijd invullen (regelmatig ’s avonds en in het weekend).

Belangstelling?

Voor meer informatie over Natuur&Milieuteam Zuid en/of over de functie kun je contact opnemen met Lilian Voshaar van NMTzuid 0620539534 of Nadja Kieft 0620539534.
Een motivatie en CV kun je tot uiterlijk 19 december mailen naar: sollicitaties@wijkcentrumdepijp.nl. In de procedure maken we gebruik van je referenties.

contactpersoon
Lilian Voshaar
Ingangsdatum
Zo snel mogelijk na nieuwjaar. Tussen kerst en nieuwjaar zijn we gesloten.
herhalend
Gemiddeld 8 uur per week, flexibel in te delen
Beloning
Als teamlid bij Natuur&Milieuteam Zuid ben je werknemer van Wijkcentrum De Pijp: een kleine, maar actieve, creatieve en ‘eigen’wijze organisatie met veel ervaring in bewonersondersteuning. Wijkcentrum De Pijp biedt een uitdagende en veelzijdige functie in Amsterdam Zuid met arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt in schaal 8 (minimaal 2.712,- maximaal 3.864,- bij een voltijds dienstverband).
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon