Vacature / hulpvraag

Gezocht: nieuwe collega NMTzuid

geplaatst op 4 oktober 2019, 19:42 uur, door NatuurMilieuteam Zuid
contactpersoon Anna Galenkamp

Na vierenenhalf jaar gaat Anna een nieuwe uitdaging aan als Organizer bij vakbond FNV. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar een nieuwe enthousiaste collega. Ben jij dat?

Natuur&Milieuteam Zuid zoekt
Adviseur Natuur&Milieu
(28 uur per week)
bij voorkeur per 1 januari 2020

Wie zijn wij?
Natuur&Milieuteam Zuid is er voor bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuid, die hun versteende leefomgeving groen, Rainproof en duurzaam willen maken. Ons team is werkzaam in de wijken
De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert. Wij gebruiken onze kennis en netwerk van stadsnatuur om bestaande initiatieven te ondersteunen, behoeftes in de buurt te signaleren en samen met actieve mensen deze om te zetten in nieuwe initiatieven. Denk daarbij aan stadslandbouw, beheer van groen door bewoners, vergroten van biodiversiteit, regenwaterberging en duurzaamheid.

Je taken:
Bestaande en nieuwe bewonersinitiatieven ondersteunen
Ondersteunen van diverse groene acties op het gebied van stadsgroen naar realisatie.
Meehelpen met het organiseren van de diverse groen events, workshops, lezingen en cursussen van NMTzuid.
Wie ben jij?
Je hebt kennis en ervaring in het begeleiden van (groene) vrijwilligersprojecten.
Je kunt uit de voeten met het krachtenveld tussen overheid en bewoners: tussen procedures, wetgeving, idealen en praktijk.
Je snapt dat het initiatief bij mensen uit de wijk ligt en dat jij die mede mogelijk maakt. Deze bottom-up aanpak kenmerkt onze werkwijze.
Je hebt kennis van, ervaring met en passie voor biodiversiteit en andere milieuthema’s.
Je hebt ervaring met budgetteren en verslaglegging in (half)jaarlijkse rapportages.
Je weet (digitale) media goed in te zetten voor de uitvoering van je werk en de ondersteuning van de bewonersinitiatieven. We doelen zowel op sociale media als op onze website, blog, nieuwsbrief en externe kanalen.
je bent communicatief vaardig
Je woont in Amsterdam en je kunt variabel je tijd invullen (regelmatig ’s avonds en in het weekend want dan kunnen bewoners en met pieken in bepaalde seizoenen).
Wij bieden
Als teamlid bij Natuur&Milieuteam Zuid ben je werknemer van Wijkcentrum De Pijp: een kleine, maar actieve en creatieve eigenwijze organisatie met veel ervaring in bewonersondersteuning. Wijkcentrum De Pijp biedt een uitdagende en veelzijdige functie in Amsterdam Zuid met arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt in schaal 8 (minimaal 3.021,- maximaal 3.742,- bij een voltijds dienstverband). Aanstelling voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Belangstelling?
Voor meer informatie over Natuur&Milieuteam Zuid en/of over de functie kun je contact opnemen met Lilian Voshaar van NMTzuid tel. 020-400 45 03. Een motivatie en CV kun je tot uiterlijk
21 oktober mailen naar: sollicitaties@wijkcentrumdepijp.nl. In de procedure maken we gebruik van je referenties.