Vacature/hulpvraag

Ben jij een buurtliefhebber?! Word dan ook buurtgids

Geplaatst op 12 maart 2019, 10:07 uur

Wil jij Buurtgids worden in de Zuid-Pijp? Heel leuk! Je kunt al je passie en kennis over je buurt delen met (nieuwe) bewoners. Wij doen alle administratie zodat jij de buurt in kan! We gaan trouwens ook van start in Buitenveldert Oost en de Stadionbuurt. 


Hiervoor zijn wij op zoek naar iemand die:

Het leuk vindt om zijn/haar passie en kennis van de buurt te delen.

(Nieuwe) buurtbewoners wil verwelkomen en laten thuisvoelen in de buurt.

Houdt van vertellen, maar ook goed het podium kan geven aan anderen.

Een (sociaal-maatschappelijk) netwerk heeft in de buurt, of dit wil opbouwen.

Tijd heeft om 3-6 keer per jaar op zaterdagochtend een tour te geven.

Deel uit wil maken van een gidsen-collectief in jouw buurt. Je help elkaar om mooie tours samen te stellen, deelt je tips en tricks en valt voor elkaar in als nodig.


Na de kick-off bijeenkomst kun jij:

Samen met andere buurtgidsen (het gidsencollectief) bepalen wat de mogelijke routes en specifieke elementen worden van jullie twee uur durende Buurtgids-tours.

De juiste initiatieven en ondernemers benaderen om mee te doen als bezoeklocatie.

Wij regelen:

Promotie van de tours, aanmeldingsprocedure en registratie.

Ongeveer 10 deelnemende buurtbewoners per tour.


Als je geïnteresseerd bent om gids te worden neem dan contact met ons op met Liesbeth: liesbeth@buurtgids.nl - 0683263039. We gaan graag met je in gesprek!

Organisatie
Buurtgids
contactpersoon
Liesbeth Modder
Ingangsdatum
Je kunt je aanmelden tot 12 april. De tours starten in mei.
herhalend
Er zijn in 2019 zes tours. Je werkt samen met een team van gidsen dus jullie kunnen de tours verdelen. Als je wilt kun je de tours ook samen geven. De data voor 2019 zijn 25 mei, 8 juni, 22 juni, 14 sept, 28 sept en 12 okt.
Beloning
Wij doen het regelwerk en jij gaat lekker de buurt in met de nieuwe bewoners. Je vergroot je netwerk: Je leert veel nieuwe mensen kennen in je buurt en leert ook de maatschappelijke organisaties en lokaal betrokken ondernemers beter kennen. Je ontvangt een training om gids te worden en te leren hoe je een interessante tour uit kunt zetten. Je maakt deel uit van een klein gidsen-collectief uit je buurt. Je maakt deel uit van de organisatie Buurtgids en kunt met onze organisatie meegroeien als je dat wilt. We verzorgen leuke bijeenkomsten met alle gidsen uit Amsterdam.
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie