organisatie

Huurdersvereniging de Pijp

Wonen in de Pijp is een gezellige buurt voor iedereen en dat houden we graag zo. Maar de laatste tien jaar zijn de huren meer dan verdubbeld en steeds meer huurwoningen gaan in de verkoop. Als mensen verhuizen wordt de huur sterk opgetrokken of gaat de woning voor een absurde prijs in de verkoop. Zelfs zittende huurders worden steeds vaker geconfronteerd met vreemde voorstellen en druk van de kant van de verhuurder. Het gaat dan niet alleen om particuliere verhuurders, maar ook om woningcorporaties. Een goedkope huurwoning die eenmaal verdwijnt komt nooit meer terug. Daarom moeten we er zuinig op zijn. De wachtlijsten voor deze woningen zijn nu al ellenlang. Dat grootschalige verkoop de doorstroming op gang zou brengen waardoor goedkope woningen vrijkomen is een leuke theorie, maar in de praktijk komt daar niets van terecht.


Voor starters op de woningmarkt is het bijna niet meer te doen om een betaalbare woning in de Pijp te vinden. Het veelzijdige karakter van de buurt komt hierdoor in gevaar. Wij vinden het dan ook van groot belang om ons in te zetten voor het behoud van de voorraad betaalbare huurwoningen en te zorgen dat deze een goede kwaliteit hebben.


Wat doet de huurdersvereniging?


Wij komen op voor de belangen van de huurders door in discussie te gaan met het stadsdeel, de gemeente, woningcorporaties en andere verhuurders.
We werken nauw samen met de bewonersondersteuners op het wijkcentrum en het huurteam.
We maken ons sterk voor deze ondersteuning van bewoners en hebben er mede voor gezorgd dat er een huurteam is.
We zorgen er samen voor dat de huurders geïnformeerd worden over hun rechten.
Waar nodig stappen we samen met bewoners naar de rechter om de huurdersbelangen te verdedigen.
We zijn lid van Huurdersvereniging Amsterdam en de Woonbond om zo ook stedelijk en landelijk de stem van de huurders uit de Pijp te laten horen.
 

Deel dit: