organisatie

Oscar Carré basisschool

Onderwijsinstellling

Kunstmagneetschool
De Oscar Carré is een kunstmagneetschool. Dat betekent dat er naast het reguliere basisonderwijs in schooluren extra vakken worden gegeven in kunstzinnige culturele vorming. Deze lessen worden gegeven door vakdocenten.


De kunstvakken bieden de leerlingen een andere blik op de wereld. Meer aandacht voor kunst en expressie geeft kinderen de kans andere talenten te ontwikkelen naast de schoolse vaardigheden. Op de Oscar Carré vullen de leerlingen niet alleen hun denktank; ze ontdekken wat ze kunnen met hun hoofd, hart en met hun handen.


Talenten
Bij ieder mens horen verschillende talenten. Het geeft een kind zelfvertrouwen als zijn talent wordt gezien en als het dat kan gebruiken. Het ene kind blinkt uit door werk met zijn handen, de ander met zijn hoofd. Er zijn kinderen op school die moeite hebben met kennisvakken, maar opvallen bij dans of bij beeldende vorming. Ieder mens heeft zijn of haar eigen talent. Bij ons kan je het laten zien. Op deze manier kan ieder kind zich in harmonie ontwikkelen.


Cultureel erfgoed
Kunst maakt deel uit van ons cultureel erfgoed: ze draagt waarden over van generatie op generatie. Onze leerlingen doen met de kunstvakken en museumbezoek kennis op en krijgen waardering voor aspecten van ons cultureel erfgoed.


Oscar Carré
Oscar Carré was de man die in 1887 het circustheater oprichtte aan de Amstel: een theater voor alle mensen die talent hadden op een bepaald gebied van circus. Als je talent had, dan mocht je dat in het Theater Carré laten zien en kon je je verder ontwikkelen. Iedereen die kwam optreden was goed in iets anders. Onze school wil ook zo’n plek zijn: een veilige plek voor kinderen om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien waar ze goed in zijn.

Deel dit: