organisatie

Gilde Amsterdam

Non-profit

De Pijp wandeling
geplaatst op 22 mei 16, 10:40 uur, door Jan van Veen
Bij vrijwilligers organisatie Gilde Amsterdam kunt u een wandeling door de Pijp boeken. Als u onderstaande link opent dan vindt u alle informatie. Hieronder alvast een korte impressie wat u allemaal te zien en te horen krijgt. 


In het midden van de 19e eeuw groeide de Amsterdamse bevolking explosief. Een nieuwe wijk werd uit de grond gestampt. De huisvesting voor de nieuwe bewoners was niet best.  Met goedkoop bouwmateriaal en lange vaak eentonige straten was de term revolutiebouw hier op zijn plaats.
Een halve eeuw later werd De Pijp uitgebreid met een nieuw gezicht. Dat nieuwe gezicht wordt in belangrijke mate bepaald door een unieke bouwstijl: de Amsterdamse School.
Vandaag is De Pijp een kleurrijke multiculturele buurt waar meer dan 140 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Het is zonder meer ook een gezellige buurt met eethuisjes, terrassen, bruine cafés, de beroemde Albert Cuypmarkt en leuke winkeltjes. Het is ook de buurt van de oude Heinekenbrouwerij, de markante diamantslijperij van Asscher, het laaggelegen Sarphatipark en waar je nog een oud polderhuisje tegenkomt. De parels van de Amsterdamse School zijn juist hier in De Pijp te bewonderen. Bekende Nederlanders voelden zich hier thuis, onder meer Gerard Reve, Piet Mondriaan, Georg Breitner, Wilhelmina Drucker (Dolle Mina) en niet te vergeten André Hazes, wiens standbeeld op de Albert Cuypmarkt prijkt.
Gaat u met ons mee? U zult zich ook snel in deze buurt thuis voelen.


De wandeling duurt ongeveer twee en half uur en start om 11.00 uur of 14.00 uur op de Ceintuurbaan hoek Hemonystraat bij café Bloemers. Te bereiken met het openbaar vervoer tramlijn 4 halte Ceintuurbaan en tramlijn 3 halte van Woustraat. 
meer info: http://www.gildeamsterdam.nl/stadswandelingen/de-pijp-maatwandeling-/33

Deel dit:
Contactpersonen van Gilde Amsterdam