organisatie

De Dageraad Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Dageraad is onderdeel van Museum Het Schip. 


Individuele museumbezoekers


Een bezoekje aan de expositie in het Bezoekerscentrum is gratis. Hier is op dit moment een expositie over Plan Zuid te bezichtigen. Tijdens de openingstijden (vrij t/m zo van 11.00-17.00u) kunt u op het hele uur met een deskundige gids met de rondleiding mee. Start rondleiding (45 minuten) ieder heel uur: 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. De rondleiding neemt u mee langs het spraakmakende Dageraad complex, met aandacht voor de architecten en kunstenaars, de vormentaal van de Amsterdamse School, en de bijzondere geschiedenis van Woningbouwvereniging De Dageraad. De rondleiding wordt aangevuld door de film Wonen in Schoonheid die 20 minuten duurt. U kunt de film voor of na de rondleiding bekijken in het Bezoekerscentrum. De kosten voor de rondleiding bedragen €7,50 (voor CJP/studenten €5,00). De kosten voor de film bedragen €2,50. Wij vragen u zich aan te melden met uw voorkeurstijd bij: info@hetschip.nl


Er zijn ook themarondleidingen mogelijk die dieper op de onderwerpen in gaan. Deze rondleidingen zijn regelmatig voor de individuele bezoeker boekbaar, bekijk hiervoor de website:


Van Samenwerking tot Coöperatie
Architecten van Zuid
De Baarsjes
Piet Kramer bruggenbouwer
Kunstwerken in het Berlage Lyceum
De diamanten van Zuid


Groepen vanaf 10 personen


Voor groepen zijn er 3 mogelijkheden:


1. Deelname aan de reguliere rondleiding: Groepen vanaf 10 personen vragen wij wél om van tevoren te reserveren.
2. Besloten reguliere rondleiding: Het is voor groepen van minimaal 10 personen ook een optie om besloten rondleidingen van 45 minuten te reserveren, dan krijgt uw groep een eigen gids. Dit kan enkel buiten openingstijden.
3. Uitgebreide themarondleiding: Het is voor groepen mogelijk om de themarondleidingen die dieper op de onderwerpen ingaan te reserveren op een gewenst tijdstip.


Reserveren: U kunt één van de bovenstaande opties reserveren door een mail te sturen naar info@hetschip.nl met de gewenste rondleiding, het aantal deelnemers en datum en tijdstip. Wij laten u zo snel mogelijk weten of dit mogelijk is.


Groepsarrangement De Dageraad


Groepen van minimaal 10 personen kunnen een rondleidingsarrangement op een tijdstip naar keuze aanvragen. Museumkaarten gelden niet voor De Dageraad.


Koffie/thee met gebak arrangement
U wordt ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee en een gebakje (tijdstip in overleg). Hierna volgt de reguliere rondleiding die u meeneemt langs het spraakmakende Dageraad complex en wordt aangevuld door de film Wonen in Schoonheid die 20 minuten duurt. De kosten voor dit arrangement bedragen €20,00. U kunt reserveren door een mail te sturen naar info@hetschip.nl met het aantal deelnemers, datum en tijdstip. Wij laten u zo snel mogelijk weten of dit mogelijk is.


 

Illustration
 
Deel dit: