Bericht

RECREATIEVE FIETSGROEPEN

Geplaatst op 18 mei 2023, 08:54 uur
Illustration

Ondanks dat het slechts een beperkt aantal dagen stralend voorjaarsweer is geweest zijn de fietsgroepen in Zuid al een paar maanden actief. Maar nu het voorjaar doorzet en het vaker mooier en warmer weer zal worden zullen meer mensen zin krijgen in een prachtige en gezellige fietstocht. Uiteraard is iedereen welkom om zich aan te sluiten bij de bestaande fietsgroepen. Het gaat om een 55-plus groep die twee keer per week door de mooie, groene omgeving van Amsterdam fietst en om een leeftijdsloze groep snelle fietsers, die langere tochten maakt. Beide groepen hebben dezelfde verzamelplaats, namelijk de Tweede van der Helststraat hoek Lizzy Ansinghstraat. naast Sportcentrum de Pijp en de voetbalkooi. De fietsgroepen worden gecoördineerd door Cok Oostveen, de doortrapper van Zuid in 2022 en van professie sportleider en trainer/coach.

De 55-plus fietst iedere dinsdag en vrijdag vanaf 10.30 uur op goede gewone fietsen of e-bikes. Met een rustig tempo van 15-16km/uur wordt er zo'n 35-40km gefietst. Dit lijkt veel, zeker voor beginners. Maar door te fietsen in een groep gaat het eigenlijk vanzelf. De meeste beginners zijn na afloop verbaasd dat zij zoveel kilometers hebben gefietst. Bovendien kan de ervaren leiding elke route desgewenst ingekort of verlengd worden. Improviseren hoort erbij, is de basis van sportstimulering.

Daarnaast is er altijd wel een koffiestop op een gezellig terras of leuke locatie. Ook weten we vaak unieke plekjes te vinden zoals de pluktuin en fruittuin of bezoeken we boerderijwinkels met onder andere boerenkaas. Kortom gezonde lichaamsbeweging en gezond voedsel. Belangrijk om gezond oud te worden en te blijven.

De snelle groep fietst iedere zondag vanaf 11 uur. Op toer- en racefietsen worden tochten gemaaktvan zo'n 70-90km in een pittig tempo. Wel snel, maar toch met oog voor de mooie omgeving en bijzondere plekken. En uiteraard een kopje koffie (met appeltaart?) op een hopelijk zonnig terras. Deze groep is door omstandigheden wat uitgedund en heeft dringend aanvulling nodig.

Opgeven voor deelname is nuttig in verband met wel of niet doorgaan vanwege het weer. Dat kan via de mail cokos@dds.nl. Zie ook de site www.fietsgroepen.nl voor meer informatie. Daar vind je ook een overzicht van andere fietsgroepen, leuke terrassen en boerderijwinkels.

Deel dit: