Bericht

Recreatief fietsen rond Amsterdam

Geplaatst op 18 april 2022, 10:26 uur
Illustration

Hoera, het fietsseizoen is begonnen. Het weer wordt warmer, de zon schijnt vaker, de natuur is ontwaakt uit de winterslaap. Tijd om er van te genieten met mooie fietstochten. Wie het prettiger vindt om samen met anderen te fietsen is welkom bij de Fietsgroepen Van der Helststraat. Dit zijn in feite twee groepen. Een snelle groep op de zondag en de 55-plussers op de dinsdag en de vrijdag. Het vertrekpunt is voor beide groepen gelijk. Dit is de Tweede van der Helststraat hoek Lizzy Ansinghstraat, naast de voetbalkooi.

Om met de 55-plussers te beginnen, op vrijdag wordt gestart om 10.30 uur. In een rustig tempo fietsen we zo'n 35-40km. Uiteraard met een koffiestop. Zo rond 14.30 uur zijn we weer terug in Amsterdam. Een goede fiets, ook e-bikes, voldoet. De groep kent vele mooie routes langs rustige wegen en fietspaden. De dinsdaggroep fietst van oorsprong grotere afstanden. Maar vanwege te geringe animo wordt er nu net als op de vrijdag 35-40km gefietst. Het vertrek is eveneens om 10.30 uur.

Op de zondag wordt wel tempo gefietst, maar dan geen racen met blik op oneindig. Want er moet ook genoten worden van de mooie omgeving. Een goede tour- of racefiets is nodig. De afstanden liggen zo rond de 70-90km en de gemiddelde snelheid boven de 20km/uur. En uiteraard ook een koffiestop op een (hopelijk) zonnig terras.

Nadere informatie, ook over andere fietsgroepen, is te vinden op de website www.fietsgroepen.nl. Ook voor mensen die liver alleen fietsen staat daarop een overzicht van leuke terrassen en boerderijwinkels.

Wie mee wil fietsen met een van de Van der Helststraatgroepen kan zich opgeven bij Cok oostveen via cokos@dds.nl.

Deel dit: