Bericht

Steun het plan van het Groen Gemaal!

Geplaatst op 1 oktober 2021, 13:25 uur
Illustration

Het voortbestaan van het Groen Gemaal is onzeker. We willen vaker openen en onze tuinhulp aan ouderen en mindervaliden in de buurt oppakken.

Sinds 2001 wordt er gezaaid, gekweekt en opgepot bij ons plantenruilcentrum. Al 20 jaar een groene oase voor vrijwilligers en bezoekers, jong en oud, paradijsvogels en grijze muizen. Ze vinden er planten en informatie, maar ook rust, plezier en sociaal contact. De vrijwilligers onderhouden biodiverse plantsoenen in het Sarphatipark en lopen er vuilrondjes. Kinderen zijn dol op onze goudvissen en het schildpaddeneiland en we hebben altijd wel zaadjes of een vlinderfoldertje voor ze. Het Groen Gemaal helpt iedereen in het park, of er nu een pleister, kraanwater op een hete zomerdag of gekookt water voor een babyfles nodig is. We contacteren politie en handhaving over rotzooi en als iemand vervelend doet in het park en bellen de dierenambulance voor een versufte vleermuis of zieke nijlgans. De afgebouwde, minimale subsidie, die ook nog onzeker is, betekent dat we beperkt open zijn en o.a. geen tuinhulp meer aan oudere en mindervalide buurtgenoten kunnen bieden. Onze kleine kas en bakfiets staan op instorten. Workshops en natuureducatie voor kinderen zijn nu niet mogelijk.  

Geef het plan een 'like' op de site van het stadsdeel: https://buurtbudgetzuid.amsterdam.nl/depijprivierenbuurt/plan/40879

Deel dit: