Bericht

De Pijp, bakermat van ambachtelijk design

Geplaatst op 4 oktober 2019, 20:15 uur

Voor de kunstenaars van de Amsterdamse School speelde het ambacht een grote rol in het ontwerp van hun gebouwen, interieurs en gebruiksvoorwerpen. Van gevelornament tot servies, van sieraad tot glas-in-loodraam, alles werd zorgvuldig en met vakmanschap vormgegeven. 

Ook vandaag de dag is het ambacht in de Amsterdamse Pijp nog springlevend. Door de hoge huurprijzen, marktwerking en grootschalige stadsvernieuwing is het voor kleine bedrijven en atelier echter steeds moeilijker om te blijven bestaan. Daarom hebben SALON/CRAFT, de Vereniging Ambachten MADE IN DE PIJP en Museum Het Schip de krachten gebundeld. In de komende drie jaar wordt het Quartier Latin van Amsterdam flink in het zonnetje gezet.

We beginnen in het najaar van 2019 met een uitgebreid programma dat de schoonheid van het ambacht, vroeger en nu, belicht. Bezoekerscentrum De Dageraad vormt tot en met januari 2020 de uitvalbasis voor lezingen, exposities van ateliers uit de buurt, wandelingen en workshops. Bekijk het volledige programma op de website van Museum Het Schip / De Dageraad.

Illustration
 
Deel dit: