Locatie

Voorschool Koko en Borre

1e Jan van der Heijdenstraat, Amsterdam
Openingstijden
ochtend: 08.30-12.00 uur
middag: 12.45-15.15 uur
woensdag gesloten

Groep A: maandagochtend, dinsdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagmiddag
Groep B: maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagochtend, vrijdagochtend

Groep A en groep B bestaan ieder uit vijftien kinderen van 2½ tot 4 jaar. De voorschool bevindt zich op de begane grond van de basisschool Oscar Carré. Samen met de groepen 1 en 2 van de basisschool vormen zij de VVE. De kinderen worden begeleid door twee leidsters per groep.

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Kaleidoscoop dat doorloopt in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Kaleidoscoop gaat ervan uit dat kinderen willen leren. Ze worden daarom steeds uitgedaagd om zelf te kiezen wat ze willen spelen en dit ook vooraf te bedenken en te vertellen. De speelzalen zijn ingedeeld in hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de knutselhoek en de leeshoek. Gedurende de ochtend wordt er op verschillende manieren veel aandacht besteed aan het goed leren spreken van de Nederlandse taal. Op de voorschool komen kinderen uit veel verschillende culturen die samen spelen, leren en plezier hebben.

Buitengebied
Ze spelen buiten op het schoolplein dat achter het gebouw ligt en dat gedeeld wordt met de groepen 1 en 2 van de basisschool. De voorschool maakt gebruik van de gymzaal van de school.
Illustration
 
Deel dit:
Op de kaart