Locatie

fietswerkplaats Smerig

Van Ostadestraat 233E, 1073 TN Amsterdam
Fietsenwerkplaats Smerig wordt gerund door een collectief van twee vrouwen en vijf mannen. Al ruim 25 jaar repareren we fietsen en bouwen we wrakken om tot goede stadsfietsen. We werken vrijwillig en dus betaalbaar, omdat we er plezier in hebben en omdat we mensen uit de auto en de autos uit de buurt willen houden. De fietstechniek hebben we, al doende, bij Smerig geleerd.

Als voorstanders van recycling werken we zoveel mogelijk met gebruikte onderdelen, die we krijgen of op straat vinden. We steken liefde in de fietsen, kwaliteit vinden we belangrijker dan kwantiteit. We zijn vooral gericht op stadsfietsen. Iedereen met een krappe beurs die haar of zijn fiets belangrijk vindt, is welkom. Er is de mogelijkheid om van ons een fiets te lenen, terwijl je fiets gerepareerd wordt. Zo kunnen wij rustig werken en ben jij intussen toch mobiel.

Het woon-werkpand Ostade 233 is voor ons een heel goede plek, vanwege de kruisbestuiving tussen mensen met dezelfde idealen. Zonder dit pand zou het niet mogelijk zijn om zonder subsidie op een kleinschalige, duurzame, niet-commerciƫle manier fietsen te maken.

Zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid van fietsers in Amsterdam vinden we belangrijk. Daarom hebben we iedere vrijdag een zelfwerkdag, waar je onder begeleiding zelf je fiets kunt (leren) repareren. We verhuren ook een bakfiets en touw en blok.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 11.15 tot 17.00

Deel dit:
Op de kaart