Activiteit

Theater voor Keti Koti: voorstelling SCHIJN

vrijdag 30 juni 2023 , 17:00 - 17:45 uur
Illustration

CC Amstel toont de voorstelling SCHIJN van Maas theater en dans op vrijdag 30 juni om 17.00 uur. 

Over SCHIJN:

Er is veel gebeurd.

Veel om te bevatten.

Maar geen paniek.
Het geeft je handvatten.

Ons verleden laat je blijken dat je nog niet alles wist.

Schijn er licht op, anders heb je er geen zicht op.

Vibe met jezelf, met elkaar en het verleden.
Want dat maakt het heden.

En zo kunnen we streven naar hoe we verder willen leven.



Weet jij wie je voorouders zijn? Herdenk jij of vier jij je verleden? Of stop je het liever weg? Met hiphop danstheater laat Maas theater en dans jou je licht schijnen op het koloniale verleden van Nederland.
In 2023 is het 160 jaar geleden dat Nederland de slavernij wettelijk afschafte in Suriname en Caribisch Nederland. Tien jaar later stopten ook de verplichte arbeidsjaren. Wat weten we hier eigenlijk over? En hoe gaan we er nu mee om?

Rappend en bouncend op de beat stuiteren Jasmin en Meis door de zaal. Dit is geen geschiedenisles over vroeger. Dit gaat over nu, over jou, en over hoe onze levens nog steeds worden gevormd door ons verleden. Bloedserieuze onderwerpen gaan we niet uit de weg, maar samen lachen ook niet.
---

Over Theater voor Keti Koti
Op 30 juni en 1 juli presenteren culturele instellingen - theaters, gezelschappen en musea - programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij. 

Onrecht en leed, maar ook trots en verzet
Kunst en theater nemen mensen mee in andere werelden, zetten aan tot denken, tot verschuiven van perspectieven en tot gesprek. Theater voor Keti Koti wil de nog onbekende verhalen over ons koloniale verleden in ons gemeenschappelijk bewustzijn brengen. Via de verbeelding werken wij aan meer begrip en empathie in een verbindende en inclusieve samenleving.

Locatie
CC Amstel
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Entree is gratis maar aanmelden noodzakelijk! Meld je aan via https://ccamstel.nl/programma/theater-voor-keti-koti-schijn/
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Deel dit: