Activiteit

Symposium participatie in het sociaal domein

maandag 12 juli 2021 , 13:00 - 17:00 uur

Op 12 juli organiseert de Kracht van Mokum een symposium over burgerparticipatie. Wil je hier bij zijn? Houd de website in de gaten en geef je op.

Participatie
Er zijn verschillende manieren om als bewoner inspraak te hebben op wat er gebeurt in de buurt. Burger- of bewonersparticipatie wordt dat genoemd. In grote steden als Amsterdam zijn het vaak de bewoners die zorgen voor de sfeer die zo belangrijk en bepalend is voor de leefbaarheid en het karakter van de stad. De gemeente heeft zeker mooie plannen voor samenwerking met de burger, zoals omschreven in het stedelijk kader ‘Samen vooruit 2020-2023’. Toch blijkt het soms lastig om de verbinding te vinden. Hoe komen we tot een betere samenwerking tussen burger en gemeente, voor een mooiere stad?

De Kracht van Mokum
De Kracht van Mokum is een platform van Amsterdamse bewonersorganisaties en burgerinitiatieven. Ze is nu bijna een jaar actief en heeft sinds haar oprichting niet stil gezeten! Recent kwam zij uit met een voorlopig advies, of eerder pleidooi aan de gemeente over burgerparticipatie. Dit is niet zomaar uit de grond gestampt, maar kwam tot stand na uitgebreid onderzoek. Zij gelooft dat een bottom-up benadering meer zou helpen.

Symposium
Op 12 juli organiseert de Kracht van Mokum in overleg met Wethouder Rutger Groot Wassink een symposium over burgerparticipatie. Hier zullen zij ook hun advies presenteren. Aanwezig zijn o.a. de Wethouder en een breed gezelschap vanuit gemeente, maatschappelijke organisaties en bewonersnetwerken. Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Houd de website in de gaten of meld je vast aan via het aanmeldingsformulier. Wie weet.. Met een welwillende wethouder en volhardende burgers is er hoop!

Illustration
 
Deel dit: