Activiteit

Bijeenkomst Duurzame Warmte in De Pijp; We doen het zelf!

maandag 18 november 2019 , 20:00 - 21:30 uur

TRANSITIEVISIE WARMTE
Alle gemeenten moeten uiterlijk in 2021 een Transitievisie Warmte hebben opgesteld, zo is in 2018 afgesproken in het landelijke Klimaatakkoord. Uitgewerkt in een globaal tijdspad tot 2040 moeten alle gemeenten per wijk aangeven welk duurzaam alternatief er in de toekomst gaat komen in plaats van aardgas. De gemeente Amsterdam wil de komende jaren per buurt met bewoners en andere partijen hiervoor een plan van aanpak maken.

‘WE DOEN HET ZELF’
Vanuit de ambitie van IN De Pijp, en stadsdeel Zuid, om de wijk verder te ontwikkelen als experimenteerruimte voor de stad om vanuit de ideeën en initiatieven van bewoners – ‘we doen het zelf’ – te komen tot een duurzame wijk, gaan we het zelf doen!

Op 7 mei hebben we hiervoor de eerste stap gezet. Op 18 november gaan we verder. Met als doel om in 2020, samen met andere bewoners, de gemeente en andere partijen, te komen tot een plan van aanpak voor een duurzame warmtevoorziening in De Pijp.

PROGRAMMA 18 NOVEMBER
Na een korte inleiding gaan we in drie groepen in gesprek over:
1. De Transitievisie Warmte. Hoe kunnen we (samen met de G250 De Pijp en de stadsdeelcommissie) in 2020 komen tot een advies aan de gemeenteraad?

2. Onderzoek De Warme Wijk. In 2019-2020 doen VU studenten onderzoek naar (de sociale aspecten) van de warmtetransitie. Welke onderzoeksvragen hebben wij?

3. Projecten in de buurt. Wie wil er in zijn of haar buurt concreet aan de slag? Bijvoorbeeld met de collectieve inkoop van zonnepanelen, isolatie of het informeren van de buurt?

AANMELDEN voor de bijeenkomst graag via de mail

Locatie
Oranjekerk
Illustration
 
Deel dit: