Activiteit

Architectuurwandelingen: De Pijp door De Gebouwengids

zaterdag 17 november 2018 , 13:00 - 15:00 uur

De Gebouwengids organiseert i.s.m. de OBA een nieuwe reeks architectuurwandelingen door verschillende buurten van Amsterdam. Na een inleiding in de bibliotheek volgt de wandeling van ongeveer 2 uur.

De Pijp: van revolutiebouw naar sociale woningbouw. Een verkenning van het 19e en 20e eeuwse Amsterdam – aan de ene kant de Pijp, aan de andere kant de Amsterdamse School, parels van Plan Zuid.

Dit gebied is als het ware van alle (architectuur)markten thuis, getuige het monumentale voormalige stadhuis van Nieuwer-Amstel thans in gebruik als hotel, de prachtige tot woningen verbouwde diamantslijperij Asscher en de nieuwbouw in het Asscherkwartier waar ook de nieuwe vestiging van de OBA Amstel komt. Vlakbij zijn juweeltjes uit de 19e eeuw te vinden zoals de lage diamanthuisjes en verderop de iconen van de Amsterdamse School met gebouwen zoals bijvoorbeeld De Dageraad.

Vertrekpunt: OBA De Pijp (in CC Amstel), Cullinanplein 1 - Eindpunt: voor bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128.

Reserveren via 020 6623184 / cinetol@oba.nl.

Dit is een wandeling van De Gebouwengids, www.degebouwengids.nl.

Er is geen webverkoop

Locatie
OBA de Pijp (in CC Amstel)
Kosten toelichting
Deelname € 12,50 / met OBA -pas €7,50.
Illustration
 
Deel dit: