Activiteit

Samen Zelfstandig Wonen, 19 november 15 uur Oranjekerk

maandag 19 november 2018 , 15:00 - 17:30 uur

Vorig jaar is het Wijkcentrum de Pijp in samenwerking met !WOON begonnen met een korte reeks bijeenkomsten om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om samen zelfstandig te wonen. De overheid wil dat je zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen. Maar wordt je daar zelf wel blijer van? Zeker als je alleen woont moet je altijd maar je best doen om je sociale contacten te onderhouden. Je zou een buur wel eens om hulp willen vragen,maar die ken je niet meer goed.
Sinds een aantal jaren is er een grotere variëteit aan coöperatieve woonvormen ontstaan. De gemene deler is dat je zelfstandig woont, maar dat er enige vorm van gemeenschappelijkheid is. Sommige groepen organiseren de bouw zelf (maar vrijwel altijd met hulp), anderen werken samen met corporaties, of vastgoedeigenaren bouwen seniorencomplexen waar je je gewoon voor inschrijft.
Op maandagmiddag 19 november is de laatste bijeenkomst. We presenteren onze bevindingen over de vraag naar dergelijke woonvormen en informeren over het aanbod.
Voor aanmelding en/of vragen, mail naar Jeroen: j.overweel@wijkcentrumdepijp.nl.

Datum en tijd:     19 november, 15 uur
Waar?:                Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3  

Locatie
Oranjekerk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Deel dit: