Activiteit

Help mee aan een fijne, veilige en schone Frans Halsbuurt

maandag 6 november 2017 , 20:00 uur

Volgend jaar opent de parkeergarage onder de Boerenwetering. Daarin komen 600 parkeerplaatsen. Er zijn nu ook 600 parkeerplaatsen op straat in de Frans Halsbuurt. Stadsdeel Zuid wil echter maar 275 parkeerplaatsen op straat opheffen. Daardoor stijgt het aantal parkeerplaatsen in de Frans Halsbuurt naar 925. Een groei van meer dan 50%. Deze extra parkeerplaatsen zullen vooral ingenomen worden door bezoekers. Hierdoor ontstaat meer            autoverkeer in de buurt.

Waarom niet 600 parkeerplaatsen op straat opheffen? Net zoveel als er in de garage komen. Het aantal parkeerplaatsen voor de buurt blijft dan gelijk, zonder dat de parkeerdruk wijzigt. Dit is een unieke kans om de leefbaarheid in onze buurt te verbeteren! Er ontstaat ruimte voor bredere stoepen; bomen; groen; fietsenrekken; speelplekjes enz. De straten worden ‘fietsstraten’ waar de ‘auto te gast’ is. Parkeren gebeurt in de garage.        Minder auto’s komen de buurt in om een parkeerplaats te zoeken. Elke straat krijgt voldoende ruimte voor laad/losplaatsen waardoor winkels en bedrijven beter bereikbaar worden. Waar nodig komen parkeerplaatsen voor invaliden.We hebben al veel terrassen in de buurt; meer is niet nodig. De buurt wordt schoner en veiliger.

Wat kunt u doen?

Praat mee over deze plannen en kom naar de buurtbijeenkomst op maandag 6 november om 20.00 uur in Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133.

Teken de steunlijst die bij diverse winkeliers in de buurt ligt. Stuur uw reactie naar boerenweteringbuurtgarage@hotmail.com

De actie financieel steunen kan door een bijdrage over te maken naar bankrekeningnummer:          

NL87 INGB 0672 4300 02 ten name van M.M. Koster.

Buurtcomité Boerenweteringbuurtgarage

 

 

Locatie
Wijkcentrum De Pijp
Illustration
 
Deel dit: