Activiteit

Regenton voor Kinderboerderij de Pijp

maandag 23 oktober 2017 , 12:00 uur

Plaatsing zevende regenton
Maandagmiddag 23 oktober om 12 uur wordt de volgende regenton geplaatst bij Kinderboerderij De Pijp. Als je wilt leren hoe je een ton aansluit op de regenpijp, ben je van harte welkom te komen kijken. Het adres is Lizzy Ansinghstraat 82. Aanmelden is niet verplicht maar als je vragen hebt neem dan contact op met Anna (mail anna@nmtzuid.nl of bel naar 06-20539406).

Water voor dieren en planten
Er komen veel kinderen en buurtbewoners langs op de kinderboerderij  en het lijkt ons een uitgelezen kans om een regenton breed onder de aandacht te brengen. Ook kan de kinderboerderij het opgevangen regenwater goed gebruiken, bijvoorbeeld om de dieren water mee te geven, ze schoon te maken en voor het groen wat onderhouden wordt. Ze hebben veel baat bij een regenton. Daarom gaan we die samen plaatsen.

Project Regenton
Natuur&Milieuteam Zuid is in 2017 gestart met een nieuw project: Project regenton. We verdelen 10 regentonnen in Amsterdam Zuid. Dit doen we omdat er waterloverlast is op een aantal plekken in de stad. Een regenton in je (gevel)tuin is een goede manier om iets aan dit probleem te doen. En door de opvang van regenwater kan je op een makkelijke manier je planten water geven. Je bespaart drinkwater, voorkomt gesleep van driehoog met gieters en ontlast het riool als er een hoosbui is. Alleen maar voordelen dus. Op 18 maart is de eerste regenton geïnstalleerd in de Quellijnstraat. Daar is een groep bewoners actief om de straat samen groener en leefbaarder te maken. In de maanden erop zijn er nog vijf tonnen geïnstalleerd bij bewoners van Zuid.

Goed voorbeeld…
Doet goed volgen. Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon? Dat kan! Neem als je geïnteresseerd bent contact op met Anna van Natuur&Milieuteam Zuid, dan krijg je meer informatie. Het is wel belangrijk dat er een regenpijp is en dat er toestemming is van de eigenaar natuurlijk.

Locatie
Kinderboederij de Pijp
Illustration
 
Deel dit: