Activiteit

Tolshow

woensdag 21 juni 2017 , 20:30 - 21:30 uur

Literaire talkshow

De OBA en broedplaats Cinétol organiseren elke derde woensdag van de maand de Tolshow. Elke show gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn of haar voorbeeld.

De schrijvers praten over elkaars werk, schrijfwijze en inspiratiebronnen. Ook lezen de sprekers een fragment voor uit hét boek dat hun leven en werk diep heeft geïnspireerd. De gesprekken worden ingeleid en gemodereerd door Fiep van Bodegom en vinden plaats in de OBA Cinétol in de Tolstraat. In samenwerking met Cultuurcluster Asscher en boekhandel Zwart op wit.

Frank Keizer (1987) is dichter en essayist. Hij publiceerde twee chapbooks bij Uitgeverij Stanza, Dear world, fuck off, ik ga golfen (2012) en Mijn eigen problemen (2015). In 2016 verscheen zijn bundel Onder normale omstandigheden. Hij is oprichter, met Maarten van der Graaff, van het online tijdschrift Samplekanon, en redacteur bij tijdschrift nY.
Geert Buelens (1971) is dichter, essayist, columnist en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde in Utrecht. Hij publiceerde over Paul van Ostaijen, avant-garde poëzie, nationalisme en de poëzie van WO I. Hij debuteerde in 2002 met de bundel Het is. Drie jaar later verscheen de opvolger, Verzeker u, en in 2014 verscheen de bundel Thuis.
Fiep van Bodegom (1984) werkt voor De Groene Amsterdammer en De Gids en schrijft doorgaans over literatuur. Ze publiceerde recensies, essays, interviews en proza.


Locatie
Openbare Bibliotheek Cinétol
Kosten toelichting
Deelname gratis met OBA-pas / normaal € 5,00
Illustration
 
Deel dit: