Activiteit

Groen in de Stad. Lezing en fotopresentatie Afgelast!!

woensdag 26 oktober 2016 , 20:00 - 21:30 uur

Cora Koning fotografeert wereldwijd groen in de stad. Tijdens deze lezing wordt gevelgroen in al haar verschijningsvormen getoond.

De toenemende verstedelijking vergroot de behoefte aan groen om ons heen. Internationaal wordt geconstateerd dat groen en natuurbeleving in de stad de gezondheid bevordert. Groen is een belangrijke voorwaarde voor ons levensgeluk: groen brengt zuurstof, zuivert de lucht en verfraait. In een groene stad is het goed wonen.

Zowel vanuit de overheid als door acties van individuele burgers wordt mondiaal gestreden om groene plekken in de stad te koesteren en te creëren. Overal zien we de trend om ook dichtbij huis een prettige groene plek te creëren. Tuinieren op de vierkante meter is het vaak: op het dak, op de balkons, langs de wand of op de stoep. Om ruimte te besparen worden handige verticale plantenwand-systemen ontwikkeld. Moestuinieren is hot, volkstuinen hebben lange wachtlijsten en op balkons en daken bungelen steeds meer tomaten en courgettes.

In de lezing nemen we in een fotopresentatie de groenfactor van een aantal steden in binnen- en buitenland onder de loep. Wat doet een bewoner in London, Amsterdam, Parijs of Beijing met groen in zijn directe leefomgeving?

Het is verrassend om te zien hoe het urban green in iedere stad een verschillend karakter heeft en zo de geest, traditie en geschiedenis van de bevolking reflecteert.

Zij probeert u te inspireren om op een andere manier- met een groene bril op- naar de stad te kijken! Misschien brengt de lezing u op een idee om fiets of wandelschoenen te pakken voor een tochtje langs urban green in de buurt of om in de toekomst eens een groen-trip naar een buitenlandse stad te plannen.

Gevelgroen

Ten slotte zal Cora als tuinontwerper praktische tips geven over het aanleggen van een geveltuin en wat daarbij komt kijken. Ook komen een aantal geschikte planten en heesters aan bod.

Locatie:

Henrick de Keijserplein 45.

Kosten: 3,50

Aanmelden bij marleen@nmtzuid.nl

Locatie
Henrick de Keijser plein 45
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
3,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: