Bericht

Betreft: BUURTBEWONERS ALS DENKTANK!

Geplaatst op 20 september 2018, 15:07 uur

Op maandagavond 15 oktober kunnen buurtbewoners weer hun zegje doen. Vanaf 18 uur staat het net verbouwde Huis van de Wijk (Tweede van der Helststraat) weer in het teken van de G250. 

Hieronder in het kort wat er aan de orde komt. 

Voor de pauze: Plenaire gedeelte:Terugkijken en Vooruit kijken: Tijdens de vorige G250 (op 17 mei ) over de  openbare ruimte zijn er over drie onderwerpen naar voren gekomen die door veel buurtbewoners belangrijk worden gevonden. Namelijk afval, fiets- en scooterparkeren en autoluw. In de Gebiedsagenda 2019-2022 van het Stadsdeel Zuid, het Concept Prioriteiten Pijp staat hierover:

De verblijfskwaliteit van de Openbare Ruimte versterken
De groeiende populariteit van de Pijp toont zich in de Openbare Ruimte.
Het aantal gebruikers neemt toe en daarmee de druk op de – schaarse - openbare ruimte. Dat
betekent dat er heldere keuzes gemaakt moeten worden: meer ruimte voor voetgangers en
fietsen, voor spelen en ontmoeten en minder ruimte voor auto’s en overlast gevende
activiteiten.
De gemeente zet zich samen met bewoners en ondernemers in om de ongewenste effecten
van de drukte tegen te gaan en de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.
Doelstellingen
* Meer ruimte voor ontmoeting in de openbare ruimte
* Meer ruimte voor voetganger en fietser
* Minder overlast in de openbare ruimte
* Een schonere woonomgeving
* Meer en beter (biodiversiteit) groen  

We inventariseren de eerste indrukken bij dit conceptplan.Goed geformuleerd? Kan beter? Hoe dan? Anders?

Daarna gaan we hieraan handen en voeten geven. We maken werkgroepen die na deze bijeenkomst aan de slag gaan. Met als taak inventariseren knelpunten en daarbij met oplossingen komen. Voorstellen ontwikkelen voor het gebiedsplan 2019.

Na de pauze: In groepen volgens de deelgebieden.

We hebben de Pijp opgedeeld in een vijftal deelgebieden. Die indeling staat bij de Projecten op deze website. U weet waar U woont, dan weet U ook direct in welk Project/deelgebied/groep U bent ingedeeld.

In die groepen gaan we inventariseren welke sociale problemen er spelen, wat bewoners ervaren en belangrijk vinden. Dit kan te maken hebben met wonen (zorgplaatsingen, airbnb, verkamering, tijdelijke contracten, etc.), veiligheid, sociale contacten (o.a. eenzaamheid) en andere mogelijke knelpunten. 

Deze inventarisatie staat ook in het teken van de “Gebiedsagenda 2019-2022”. Hierin geeft het Stadsdeel aan welke ontwikkelingen en problemen aangepakt gaan worden, welke prioriteiten en doelen er gesteld worden. De Concepttekst Prioriteiten Pijp, Gebiedsagenda 2019-2022, staat bij de documenten bij de Projecten(=deelgebieden). Kijk hiervoor bij de Projecten op deze website. Hier vindt u ook de Ambities en Uitvoeringsagenda 2019 van de Gemeente Amsterdam.

Kijk bij de activiteiten van 15 oktober en meld je aan!

Deel dit: