Bericht

Werkzaamheden Rode Loper/ Ferdinand Bolstraat

Geplaatst op 31 maart 2017, 14:58 uur

Brede stoepen en fietsstroken: in delen van de Ferdinand Bolstraat is al goed te zien hoe het gaat worden. De komende maanden werken we op verschillende plekken in de straat. In oktober is de vernieuwing van de Ferdinand Bolstraat afgerond.

Ferdinand Bolstraat Noord (tussen Stadhouderskade en de Albert Cuypstraat)
Voor Koningsdag ligt hier grotendeels de nieuwe bestrating. De stratenmakers werken de komende weken in dubbele ploegen van 7.00 tot 22.00 uur.

Ferdinand Bolstraat Midden (tussen Ceintuurbaan en Albert Cuyp)

Hier ronden we de werkzaamheden aan de straat voor 17 april af. Vanaf 18 april gaat, na jaren van afwezigheid tram 24, weer door dit deel van de straat rijden. Na 17 april werken we nog wel aan de inritten ter hoogte van de zijstraten.

Albert Cuyp west (tussen Ferdinand Bolstraat en Ruysdaelkade)

We slopen hier het spoor en het onderliggende betonnen spoorbed. Op basis van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de sloopwerkzaamheden aan de Ferdinand Bolstraat in het afgelopen kwartaal, is de sloopmethodiek aangepast. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In de Albert Cuypstraat is het grondwater licht verontreinigd. Voordat we het kunnen lozen, reinigen we het grondwater in een spoelinstallatie.

Ferdinand Bolstraat Zuid (hoek Ceintuurbaan)

Hier begint de aannemer op 1 mei 2017. Bewoners en ondernemers ontvangen voor de start van het werk meer informatie. Het werk duurt volgens planning tot juli 2017.

Meer informatie: spreekuur
Op dinsdag 11 april en woensdag 12 april houdt de omgevingsmanager Richard Koenders spreekuur voor bewoners en ondernemers uit de buurt. Tussen 17.00 en 20.00 kunnen zij langskomen op Saenredamstraat 66. De contactgegevens van de omgevingsmanager zijn:

Richard Koenders, 06-2295 4722 of Richard.koenders@amsterdam.nl.

Illustration
 
Deel dit: