Organisatie

Voedselbank Amsterdam/ de Pijp

Non-profit

De Voedselbank Amsterdam (VBA) is in 2005 opgericht en heeft als doel direct voedselhulp te bieden aan mensen in armoede. Er is een aanzienlijke groep mensen die om diverse redenen niet of onvoldoende bereikt wordt door de reguliere hulp en aanklopt bij één van onze uitgiftepunten. Tijdelijkheid is altijd een sleutelwoord geweest voor de VBA.


Mensen moeten het liefst op eigen kracht met enige ondersteuning uit hun problemen komen en weer grip krijgen op hun leven. Dat kan alleen door samen te werken met de reguliere hulp, de gemeente, stadsdelen en instanties die maatschappelijke diensten verlenen. De VBA draagt zelf een steentje bij met het 'Meer Dan Voedsel Alleen'-programma.


De stichting Voedselbank Amsterdam functioneert zo als schakel tussen overschotten enerzijds en armoede anderzijds.
De Voedselbank Amsterdam verhindert dat goed voedsel verloren gaat door de partijen die voor verkoop zijn afgekeurd te verdelen onder  families die onder het bestaansminimum leven.


Inmiddels bestaat de organisatie uit 270 vrijwilligers, 13 uitgiftepunten, circa 1100 voedselpakketten per week voor Amsterdam en de bevoorrading van de provincie Noord-Holland voor 1400 pakketten die elders worden samengesteld. Het voedsel wordt verzameld en overgeslagen in een distributiecentrum van 1200 m2 (= de loods).


De Voedselbank Amsterdam is aangesloten bij de Stichting Voedselbanken Nederland. In dat kader functioneert Amsterdam als distributiecentrum voor heel Noord-Holland.


VOEDSELBANK INLOOPSPREEKUUR
ELKE MAANDAG | 15:00 - 16:30 UUR |


HUIS VAN DE WIJK DE PIJP zie verder op de kalender

Deel dit: