Project

de Appel

Geplaatst op 28 mei 2024, 14:54 uur

De Appel is een instelling die werd opgericht in 1975. Het werd al snel internationaal bekend als een alternatief institutioneel model, geboren uit de behoefte van kunstenaars om performance- en videokunst te presenteren. Vandaag de dag fungeert de Appel nog steeds als host voor artistieke en curatoriële experimenten. Door middel van een programma van ingebedde kunst in scholen en de samenleving, een dertig jaar oud Curatorial Programme en een actief archief, brengt de Appel mensen samen om een wederzijdse uitwisseling van kennis te beoefenen door middel van tentoonstellingen en live activaties.

Toelichting
<div class="block block--text">

De Appel is toegewijd aan het delen van middelen met kunstenaars, culturele beoefenaars, schoolkinderen, tieners, universiteitsstudenten, buren, curatoren en nationale en internationale culturele en educatieve organisaties, het produceren van gedeelde kennis en esthetieken die ons begrip van kunst uitdagen. Op deze manier wil de Appel bijdragen aan artistieke en sociaal relevante dialogen met verschillende culturele en sociale organisaties in Amsterdam en daarbuiten. De Appel experimenteert met pedagogie buiten de reguliere onderwijsinstellingen en fungeert als katalysator tussen academisch onderzoek naar kunst en cultuur en haar achterban. 

</div>
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Onze waarden zijn experiment, innovatie, solidariteit, samenwerking, sociale impact, bevestigende kritiek en artistieke collectieve vrijheid. We streven ernaar een plek te zijn waar kunstenaars, instellingen en gemeenschappen samenwerken en waar we regeneratieve collectieve modellen van cureren en placemaking ontwikkelen.
Init.
Deel dit: