Nieuw bericht

Gerard Douplein overlast

geplaatst op 21 juni 2019, 13:49 uur, door Freddy Wissink

Het is genoeg, in het terrassenplan van Zuid blijft de situatie zoals het nu is!? Alleen al het lawaai is niet te doen, om nog maar te zwijgen van de drukte, onbegaanbaarheid en vervuiling. Die terrassen moeten juist kleiner en uiteindelijk moeten het er ook minder worden. Er zijn bestuursrechtelijk genoeg mogelijkheden om de terrascapaciteit geleidelijk aan terug te dringen, zonder dat de gemeente nadeelcompensatie hoeft uit te keren. Het is niet de vraag wat er nog kan, maar wat men wíl. Dus, stadsdeel: willen jullie een evenemententerrein, of kiezen jullie voor een vergunningenbeleid dat snoeit in omvang en uiteindelijk ook aantal terrassen? What's it gonna be boy, yes or no?!
Iedereen snapt dat er in de Pijp plaats moet zijn voor terrassen en een feestje op zijn tijd. Maar dat is geen. enkel. excuus. om totaal uit de hand gelopen situaties tot standaard te verheffen. De Pijp is géén permanente festivallocatie!!

Het stadsdeel Zuid heeft inmiddels het plan ongewijzigd vastgesteld. Alles blijft bij het oude!

Ze verkopen het met een persbericht: er mogen geen nieuwe terassen bijkomen, maar aan het bestaande probleem wordt niets gedaan!